2016 Zor Bir Yıl Oldu!

2017 yılına başlarken 2016 yılında yaşadıklarımızı unutmak istiyorum. Türkiye olarak bunları hak etmediğimiz görüşündeyim ve 2017 yılı hem ülkemiz hem de sektörümüz için başarılı bir yıl olsun…

2016 yılının başlarında BT sektörü olarak yıla umutlu bir bakış açısıyla girmiştik. Fakat sektörümüz dışında yaşanan olarak hemen hemen her sektörü etkiledi. Hatta bir dönem neredeyiz biz bile dedirtti. 2017 yılı içerisinde bu tür olumsuzluklar yaşamazsak el birliğiyle yaşananları unutup gelecek için iyi bir şeyler yapacağımız düşüncesindeyim.

Eğer bizler olumlu bir tablo çizersek, yatırımcıların da yakın bir süreç içerisinde buna ayak uyduracağını düşünüyorum. Döviz konusunda yaşanan dalgalı kur tabii ki bizim gibi dışa bağlı sektörleri derinden etkiledi. Fakat bu durumun çok da fazla olumsuzluk yaratacağını düşünmüyorum. 90’lı yıllarda yüzde 100’ün üzerinde faizler ve yaşadığımız dalgalanmaların çok daha fazlasını gördük ve geçirdik (tabii ki olumsuzluklar yaşandı). Ama bir şekilde yolumuza devam ettik ve bu günlere geldik. Günümüzdeki bu zorlu sürecinde yakın zaman içerisinde tarihe karışacağını biliyorum ve bu konuda sizlerin de aynı düşünceleri paylaştığına eminim.

Yatırımlar Durmamalı!

Son dönemde fazlasıyla Dijital Dönüşüm konusuna eğiliyoruz. Sizlere hem dergi hem de online yayınlarımda bu konuyla ilgili detaylı makaleler ve haberler paylaşıyoruz. Bu konuda hala harekete geçmemişseniz geç kalmış değilsiniz. Öncelikle büyük firmaların Dijital Dönüşüm çerçevesinde yatırımlarına devam etmeleri şart. Bunun en büyük kanıtı; büyük firmaların yaptığı yatırımları birkaç ay içerisinde kara dönüştürdükleri ile açıklanabilir. Döviz kurları her ne kadar artsa da rekabet gelişen teknolojinin daha uygun fiyata elde etmemize ön ayak oluyor. Bunu unutmamalı ve yatırmalara hız kesmeden devam etmeliyiz.

Geçtiğimiz dönemde elimden geldiğinde dünyanın farklı ülkelerinde yapılan BT fuarları ve etkinliklerine katılıyorum. Tabii ki ilk amacımız sizlere sıcak sıcak haber ve yenilikleri aktarabilmek. Bunun yanı sıra Türkiye’nin yurt dışındaki imajını da bir nebze olsun yukarılara çekebildiysem ne mutlu bana. Çünkü tanıştığım tüm yabancılar ile bu konuda sohbetler yaparak bizlerin çalışma azmi ve hırsından bahsediyorum. Yaşananlara rağmen, Türkiye 90 milyonun üzerinde kişinin yaşadığı bir ülke ve pazarımız büyüye devam edecek. Bizler refah seviyesinde yaşamaya devam etmek için çalışmalıyız, çalışmalıyız, çalışmalıyız. Eğer küsersek sadece kendimizi değil bağlı olduğumuz sosyal ekonomik yapıyı da etkilemiş olacağız. Bilişim sektörü olarak araştırma firmalarının 2017 beklentileri hep olumlu. 2017 sonunda çok daha iyi yerlerde olacağımıza eminim.

Ali Yavuz ŞAHİN / Yayın Yönetmeni

2016