Bilgi güvenliği harcaması 93 milyar dolara yükselecek

Gartner, dünya çapında bilgi güvenliği harcamalarının, yıllık yüzde 7 büyüme ile 2017 yılı sonunda 86,4 milyar dolar olacağını açıkladı.

Analiz şirketi, en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan bilgi güvenliği hizmetleri harcamalarının, 2018 yılında 93 milyar dolara ulaşacağını öngördü. Araştırmada, özellikle BT dış kaynak kullanımı, danışmanlık ve uygulama hizmetlerinin en hızlı gelişecek alanlar olduğu belirtildi. Büyümenin yavaşlayacağı tek alan, sanal cihazların, genel bulut ve hizmet olarak yazılım (SaaS) çözümlerinin devamlı olarak benimsenmesiyle daha az gerekli hale gelen donanım destek hizmetleri olarak açıklandı.

Gartner’ın temel araştırma analisti Sid Deshpande, yaptığı açıklamada: “Son zamanlarda meydana gelen küresel güvenlik olaylarında görüldüğü gibi sadece yeni teknolojilere ve ek güvenlik ürünlerine yatırım yapmanın yeterli olmadığını, sistemlerin temellerini doğru yapılandırmak gerektiğini vurguladı. Deshpande; dahili ağ segmentasyonu, yedeklemeler ve sistem güncellemeleri gibi konuların şimdi her zamankinden çok daha önemli olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği tarafından, Mayıs 2018’de yürürlüğe girecek olan Genel Veri Koruma Yönetmeliği ile (GDPR), Avrupa vatandaşlarının kişisel bilgilerini elinde bulunduran Dünya’daki herhangi bir şirket, bu verileri yeterince korumadığı takdirde, küresel cironun% 4’ü kadar bir cezaya çarptırılabilir. Gartner, GDPR ile birlikte gelen veri kaybını önleme kararlarının %65’nin 2018 yılına kadar tamamlanacağını belirtti.

Eklentiler 4.7 milyon Chrome kullanıcısı tehlikeye attı