Lenovo ve Intel’den daha kolay ve güvenli kimlik doğrulama

Lenovo; PayPal, Google, Dropbox ve Facebook gibi popüler web sitelerine giriş yaparken kimlik doğrulama daha kolay ve daha güvenli olması için doğrudan Windows işletim sistemli bilgisayarlara entegre edilmiş FIDO sertifikalı kimlik doğrulayıcıları pazara sunan ilk bilgisayar üreticisi oldu.

Geçen yılki veri ihlallerinin %81’i zayıf, varsayılan ya da çalınmış şifreler nedeniyle gerçekleşti ve şifre çalma saldırıları %65 oranında arttı. Günümüzde çevrimiçi gizlilik, kimlik ve her türlü verinin korunması hiç olmadığı kadar önemli bir hale gelirken, bu durum daha sağlam güvenlik uygulamalarını gerektiriyor.

Lenovo ve Intel kullanıcıların çevrimiçi gezinme, çalışma ve alışveriş eylemlerini desteklemek için ilk bilgisayara entegre kimlik doğrulama önlemlerini tanıttı. Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet (2. nesil), ThinkPad X1 Carbon (5. nesil) ve IdeaPad 720S dâhil Lenovo’nun yeni bilgisayarları, 7. ve 8. nesil Intel Core işlemcilerindeki Intel Online Connect’i kullanarak FIDO sertifikalı kimlik doğrulayıcıları doğrudan bilgisayarların kalbine entegre ediyor ve PayPal, Google, Dropbox ve Facebook gibi popüler web sitelerine giriş yaparken daha kolay ve daha güvenli bir kimlik doğrulama sağlıyor.

Close-up of Yoga 920 fingerprint reader

Kullanıcı güvenliğini artırarak sahtekarlığı azaltıyor

Web sitelerine giriş yaparken tek doğrulama aracı olarak parolalara bağlı kalmak yerine artık kullanıcıların Universal Authentication Framework (UAF) ile entegre parmak izi okuyucusuna parmağıyla dokunarak ya da Universal 2nd Factor (U2F) ile ekran üzerindeki tuşa gerçek zamanlı tıklayarak giriş yapabilecekleri daha güvenli bir yol da var. Bu entegre FIDO kimlik doğrulayıcıları ile web siteleri bilgisayarın donanımına yerleşmiş ve korunan güvenlik anahtarları kullanıyor. Bu şekilde de kullanıcı güvenliğini artırarak sahtekarlığı azaltıyor.

  • UAF parmak izi ile kimlik doğrulama: Bilgisayara gömülü olan şifreli parmak izi okuyucusuna dokunarak kullanıcılar kimliklerini doğrulayıp kolayca PayPal hesaplarına giriş yapabilirler.
  • Yerleşik 2nd factor authentication: Kullanıcılar standart kullanıcı kimliği ve parolalarını kullanarak bir web sitesine giriş yaptıktan sonra kimlik doğrulama sürecine ek bir güvenlik faktörü dahil edilir. Farklı güvenlik şifresi ya da SMS kodu kullanmak yerine 2nd factor authentication kullanıcıyı tanımak için bilgisayara yerleştirilmiş durumdadır. Bu sayede Google, Facebook, Dropbox ve web sitelerine giriş yapmak için doğrudan kullanıcıdan bir tuşa tıklamasını ister.
  1. ve 8. nesil Intel Core işlemcilerde olan Intel Online Connect ve Intel Software Guard Extensions (Intel SGX) daha güvenli bir kullanıcı deneyimi için var olan entegre parmak izi okuyucu sayesinde kullanıcı kimlik doğrulama bilgileri için koruma sunuyor. Satıcılar, kimlik doğrulayıcılarının doğrudan bilgisayarlara eklenmesi sayesinde bu tarz gelişmiş güvenlik önlemlerini bilgisayarlarını düzenli olarak sosyal medyaya ulaşmak, internet bankacılığı kullanmak ve çevrimiçi alışveriş yapmak için kullanan milyonlarca kişiye sunabilecekler. Bu entegre çözüm, parolalara bağlı kalmayı azaltmayı ve kullanıcıların en hassas kişisel verilerini şifre hırsızlığı ya da zararlı yazılım saldırılarından korumayı amaçlıyor.