Microsoft’tan siber tehditlere karşı Güvenlik Zirvesi

Microsoft tarafından düzenlenen Güvenlik Zirvesi nde, bireyleri ve kurumları siber güvenlik alanında bilinçlendirmek, 2017 yılında beklenen riskler ve tehditlere karşı hazırlıklı olmak ve siber güvenlik alanında sunduğu global çözümleri aktardı.

Microsoft’un siber güvenlik çözümleri, örnek vakalar ve iş ortaklarının katılımı ile 14 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen Güvenlik Zirvesi ’nde ele alındı. 300’ün üzerinde katılımcının katıldığı etkinlikte siber dünyanın tehlikeleri ve kurumların siber güvenliği konuları ele alındı, olası tehlikeleri karşı hazırlıklı olmanın önemi masaya yatırıldı.

Siber güvenliğimiz pamuk ipliğine bağlı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Siber saldırıların her geçen gün giderek arttığını ve 2016 yılının ilk 3 ayında gerçekleşen siber saldırıların iş dünyasında 209 milyon dolar zarar verdiğini belirten Kansu; “Araştırmalara göre; kimlik çalınmaları ve saldırının fark edilmesi arasında geçen ortalama 229 günde 160 milyon müşteri kaydı ele geçiriliyor. Bu da pazarda 3 trilyon dolar değerinde bir zarara yol açıyor. Siber suçluların, bilgisayar sunucularını gasp etme tehdidiyle 2016’nın ilk üç ayında işletme ve kurumlardan 209 milyon dolar topladığını biliyor muydunuz? Birçok şirketin çeşitli nedenlerle bu tür saldırıları bildirmediği düşünülürse gerçek tutar herhalde bundan çok daha yüksektir. Microsoft Güvenlik Zirvesi ile Microsoft Türkiye olarak siber güvenlik alanında yaptığımız yenilikçi çalışmaları ve bilgi birikimimizi siber güvenlik alanındaki uzmanlarımızla birlikte aktarmayı planlıyoruz” dedi.

Siber güvenlik için siber direnç şart

Microsoft olarak 2015 yılında sadece siber güvenlik alanına 1 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Kansu; kurumlara ve bireylere daha fazlasını başarabilmeleri için güvenlik teknolojilerini 3 ana prensip üzerine inşa ettiklerini belirtti. Kansu sözlerine şöyle devam etti; “Microsoft’un güvenliğe olan yaklaşımını 3 ana başlık altında toplayabiliriz: Bunlardan birincisi Microsoft’un kendi platformları içerisinde dahili olarak sunduğu güvenlik çözümleridir. İkincisi tamamen güvenliğe odaklanmış ve bütün platformları koruyabilen bulut bilişim odaklı çözümlerimiz. Üçüncüsü ise güvenlik alanında sunduğumuz danışmanlık.

kansu01

Güvenlik amaçlı klasik yöntemler yerine artık yapay zekanın da kullanıldığı, kimlik yönetiminin önceliklendirilmeli, kullanıcı davranışlarını analiz eden, farklı davranış şekilleri yakaladığında uyarı veren, yapay zekayla öğrenip kendini geliştiren çözümler tercih edilmeli ve güncel yazılımlar kullanılmalıdır.

Türkiye siber saldırganların hedefinde

Üç ayda bir yayınlanan Güvenlik İstihbarat Raporu’nda yer alan bilgilere göre Türkiye; yüzde 40.3 kötü amaçlı yazılım bulunma oranı ile yüksek riske sahip ülkeler arasında yer aldı. Siber Tehdit Durum Raporu’na (CTM) göre Türkiye, Avrupa bölgesinde fidye yazılım saldırılarını en fazla yaşayan ülke durumunda. Dünyada ABD ve Brezilya’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.

Güneş enerjisi sayesinde elektrik maliyetlerini azaltacak