Röportaj: Epson Lazer Teknolojisinden Neden Çıktı? Yeni Ürünler Hakkında Detaylar! Suat Özsoy’dan Diniyoruz.

Epson lazer yazıcıların küresel satışını sona erdirme kararı aldı. Aynı zamanda Epson’un inkjet yani mürekkep püskürtmeli Isısız Teknolojisi ile geliştirilen yeni çok işlevli yazıcı (MFP) ürünleri de pazara sunuluyor. Epson’un Isısız Teknoloji’ye sahip yazıcıları, ısıya ihtiyaç duymadığı için dünyayı ısıtmıyor ve daha az enerjiyle tasarruflu çalışıyor. Epson CISMETA Bölge Direktörü Suat Özsoy’dan Diniyoruz.

2026 yılına kadar Epson lazer yazıcıların küresel satış ve dağıtımını sona erdireceğini açıkladı. Epson, ofisler için inkjet yani mürekkep püskürtmeli baskı teknolojisine olan bağlılığını bir kez daha vurguladı. Kararı açıklayan şirket, inkjetin sürdürülebilirlikte anlamlı ilerlemeler sağlama potansiyelini vurguladı. Bu potansiyel, farklı teknolojilerin çalışma biçiminden kaynaklanıyor.

Lazer teknolojisi işlem sırasında yüksek ısıya ihtiyaç duyarken mürekkep püskürtme teknolojisi ısıya ihtiyaç duymadığı ve çalışmak için daha az enerji gerektirdiği için çok daha çevreci olarak biliniyor.

Epson Lazer teknolojisi kararından önce 100 milyar Yen’lik yatırım yapmıştı

Bu açıklama, Epson’un sürdürülebilir inovasyona 100 milyar Yen’lik (¥) yatırımını duyurmasından bir yıl sonra geldi ve yeni kurumsal mürekkep püskürtmeli çok işlevli yazıcı (MFP) serisinin piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geldi.

Epson EMEA’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı Rob Clark şöyle konuştu: “Lazer pazarından ayrılma kararı kaçınılmaz oldu. Bir şirket olarak sürdürülebilir inovasyon ve eyleme kendimizi adadık ve Epson lazer yazıcılar buna uymuyor.

İş inkjetleri ile karşılaştırdığımızda daha fazla enerji tüketiyor ve daha fazla sarf malzemesi kullanıyorlar. Baskı işimiz bunun yerine %100 piezo Isısız Teknoloji’ye yani inkjete odaklanacak ve ortaklarımız ve son kullanıcılar için verimli, sürdürülebilir baskı çözümleri sunmak için kendi teknolojimizden yararlanacak.”

Yüzde 88, enerjiyi önemli buluyor

Uluslararası Data Şirketi (IDC) verilerine göre, Batı Avrupa’daki ticari mürekkep püskürtmeli pazarının, Epson lazer baskı talebindeki yıllık %-0,4’lük düşüşün aksine, yılda +%5,1 oranında büyümesi bekleniyor.

IDC araştırması ayrıca donanım karar vericilerinin %88’inin artık yeni baskı cihazlarını seçerken enerji tüketimi ve israfının (%87) “son derece” veya “çok” önemli olduğunu düşündüğünü gösteriyor.

Epson Yeni yazıcı serisi tanıttı

Epson’un piezo Isısız Teknolojisi’nden yararlanan yeni WorkForce Enterprise AM Serisi, Epson’un kurumsal baskı portföyünü tamamlıyor.

Yeni seri, orta pazara hitap eden ve Epson kurumsal mürekkep püskürtmeli ürün serisinin geri kalanını tamamlayan 40-60 ppm baskı hızları sağlıyor. Kompakt ve hafif tasarımıyla ön plana çıkan ürünler, üretim ve nakliye sırasında kullanılan kaynakları sınırlamaya yardımcı oluyor.

Yüksek verimli mürekkep kartuşları ayrıca sarf malzemelerinin malzeme kullanımını, nakliyesini, depolanmasını ve kullanım sonu yönetimini azaltırken, rutin bakım için arıza süresini azaltıyor.

Artık her kategoriye uygun ürün var

Epson Lazer
Epson CISMETA Bölge Direktörü Suat Özsoy

Yeni seri hakkında daha fazla bilgi:

● Sınıfındaki en kompakt ve önemli ölçüde azaltılmış ağırlık

● C-şekilli kağıt besleme, kağıt sıkışması olasılığını azaltır ve güvenilirliği artırır

● 10,1 inç arayüz paneli – eko baskı ayarlarıyla daha akıllı ve daha sezgisel

● Otomatik kağıt boyutu algılama ve frenli kağıt kasetleriyle basit ve kullanımı kolay

● Kolay yükleme, kompakt, yüksek kapasiteli mürekkep kartuşları

● Yüksek kapasiteli kağıt işleme: 5150 yaprağa kadar

● Arıza süresini azaltır: Kolay dahili erişim ve hızlı ve verimli rutin bakım için tasarlandı

● 60ppm / 120 ipm tarama özelliği ve isteğe bağlı yerleşik OCR özelliği

● Dahili son işlemci: Belgeleri derlemek ve zımbalamak için kompakt ve yerden tasarruf sağlar. İsteğe bağlı delgeç ile de mevcut

● Takılabilir kitapçık dış sonlandırıcı: Zımbalama, delik delme, zarf yazdırma, sırttan zımbalama ve ortadan ve üç katlama sağlamak için

İlgili Haberler

>> Epson, BM’ye uyumlu sertifika alan ilk teknoloji şirketi oldu