Uğur Okulları Dell ile Geleceğe Hazır

Uğur Okulları’nın sınıf duvarlarını ortadan kaldıran geleceğe hazır teknoloji altyapısı Dell’in uçtan uca çözüm vizyonuyla hayata geçirildi

 

Dell, Türkiye’nin yenilikçi eğitim kurumu Uğur Okulları’nın geleceğe hazır sınıflarının uçtan uca ihtiyaçlarını Dell çözümleri ile oluşturduğunu duyurdu. İçinde bulunduğumuz dijital çağda çalışma koşulları nasıl değişiyorsa eğitim alanında da sınıf duvarları ortadan kalkıyor. Öğrenciler istedikleri yerden istedikleri bilgiyi elde ederek derslerinde başarılı olmanın yanı sıra daha aktif bir yaşam sürmelerine destek veriyor.

Dell Türkiye Ülke Müdürü Didem Duru, “Dell’in geleceğe hazır eğitim vizyonuyla paralel bir yolculuğa çıkan Uğur Okulları’na destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. 48 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü kuruluşlardan birinin günümüzün bilgi çağında şimdiden geleceği yakalaması için gereken uçtan uca çözümü sağladık. Bu sayede öğrencilerin daha aktif ve çağımızın ötesinde bir eğitim seviyesine kavuşmasına yardımcı olduk. Modern eğitim koşullarında çok daha verimli eğitim alan öğrencilerin Türkiye’nin geleceğini doğrudan etkileyeceğini biliyoruz” dedi.

Z kuşağının ihtiyaçlarına göre yenileniyor

Uğur Okulları Eğitim Teknolojileri ve Bilgi İşlem Direktörü Metin Akça, “Her şeyi kendi kendine yapmak isteyen yepyeni bir Z kuşağı ile karşı karşıyayız. Bu kuşağı ancak kendi kendine öğrenme metotları ile eğitebiliriz. Bu da teknoloji mobilite proje tabanlı eğitim sistemleri ile mümkün” dedi. Eğitimde teknolojinin faydalarına değinen Akça’ya göre, eğitimde teknoloji kullanımı;

  • Anlamayı kolaylaştırıyor,
  • Pek çok konuyu somutlaştırıyor,
  • Bilgiye en hızlı şekilde ulaşma imkanı sunuyor,
  • Eğitimi nitelikli hale getiriyor,
  • Geniş kitlelere ulaşarak dijital uçurumun azalmasını sağlıyor.

Öğretmen ve öğrencilerin etkileşiminin kesilmemesinin yine teknoloji vasıtasıyla sağlanabileceğini dile getiren Akça, “Öğretmenler, teknolojiyle birlikte çok daha geniş kitlelere hitap eden, çok daha kapsamlı bir öğretici konumuna geçebiliyor. Çağımızın ötesinde bir vizyonla eğitimsel süreçlerin yönetilebilmesi, bu süreçteki faydanın maksimuma çıkarılabilmesi için Dell ile birlikte bu dijital altyapı projesini oluşturarak hayata geçirdik. Geleceğin teknolojilerini bugünden okullarımıza taşıyoruz” dedi.

217 müdürlük tek noktadan yönetilecek

Uğur Okulları, Türkiye’nin gençlerinin bilgi çağının mimarı olacak şekilde yetişmesi için gereken yenilikçi eğitim anlayışını benimseyerek öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. Bu vizyondan hareketle eğitim verdiği tüm merkezleri Dell’in uçtan uca çözümleriyle hem birbirleriyle hem de dünya ile bağlıyor. Proje kapsamında artan işlem gücü ihtiyacını karşılamak üzere Dell Precision sunucular, öğretmen ve yöneticilerin mobil eğitim yaşamına ayak uydurmalarını sağlayan Dell Latitude dizüstü bilgisayarlar ve kesintisiz bir eğitim ortamı için gereken Dell networking N1500 ve Dell networking N4000 serisi anahtarlar ile Dell Powerconnect W serisi kablosuz erişim cihazları kullanıldı.

Projeyle birlikte Uğur Okullarının iş sürekliliği sağlayarak güvenlik sistemlerini ayakta tutacak ve 217 müdürlüğünü tek bir noktadan yönetim imkanı verecek bir altyapı kuruldu. Ayrıca Uğur Okulları‘nın veri merkezinde bulunan veri depolama araçları ve birimlerinin sunucu parkının verimli kullanılmasını sağlayacak bir altyapı oluşturuldu. Uğur Okulları Türkiye’de 50 kampüs okul hedefi ile büyümeye devam ederken, her kampüsünde en üst seviyedeki standartları sağlayacak altyapı ve eğitim yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor.

“Fayda maliyet oranındaki pozitif etki tercihimizi belirledi”

Dell ekibinin projeye teknik anlamda sunduğu faydanın yanı sıra pozitif yaklaşımının kısa sürede hayata geçilmesinde önemli katkısı olduğuna değinen Metin Akça, “Fayda maliyet analizine baktığımızda Dell ürünlerinin en etkin tercih sebebinin fayda maliyet oranındaki olumlu tablo olmasıdır. Aynı zamanda teknik yeterlilikler performans gibi ölçütlerde de başarılı sonuçlar vermesi karar sürecinde bizleri etkileyen donelerden biri oldu” dedi.

Akça sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Okul yılın 36 haftası haftanın 6 günün 11 saati yaşayan bir ortam. Ayrıca uzaktan eğitim ve etkileşim sistemlerimiz ile bu süre 24 saattir demek mümkün. İşte bu operasyonel sürecin aksaması demek eğitimin aksaması anlamına gelir ki kabul edilmez bir durumdur. Bu operasyonel süreci kolaylıkla yönetmek amacı ile bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Dell ile eğitmenlerimiz ve öğrencilerimizin geleceğe hazır olmasını sağlıyoruz.”

Türk Telekom ve BM işbirliği ile Sosyal Fayda Zirvesi İstanbul’da düzenlenecek