2015 Yılı İçin 10 İş Analitiği Tahmini

Teknolojinin değişim hızını yakalamak oldukça güç. Hele bir de yatırım yapacaksanız işinizi sağlama almalı ve gelecek tahminlerinizde başarılı olmalısınız. Eğer tahminlerinizde belli bir başarıyı yakalarsanız yatırımlarımız için harcadığını paralar boşuna gitmeyecek ve karşılığında hak ettiğiniz değeri alacaksınız. Bu tahminleri nasıl yapacağım sorusunu kendinize sormadan önce sizin için hazırladığımız 2015 yılı iş analitiği tahminlerini okumanızda fayda var.

1. Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var
2015 yılı içerisinde bazı departmanların çok yakın çalışması gerekiyor. Bunların içerisinde iş analizi ve veri sorumlarının birbirlerinin dillerinden anlaması gerekiyor. Belki de bu iki görevi tek bir kişi bile yapabilir. Fakat fazla mesai konusunda şimdiden el sıkışmalısınız.

2. Zamanın Bir Adım Önünde
Yöneticiler iş analitiği anlamak için daha önce yapılmış işlerin sonuçlarına bakarak hareket etmeliler. 2015 yılı geçtiğimiz yılın bir kopyası olacak gibi gözüküyor.Digital-Analytics

3. Grup Yöntemleri Popüler Olacak
2015 yılı içerinde analitik modeller için grup yöntemleri popüler olacak. Grup yöntemleri daha iyi öngörü performansı için birden fazla öğrenme algoritması kullanıyor ve bu durum hata yapmanızı en aza indirgemenizi sağlayacak.

4. Analitik BT Güvenliği İle Tanışacak
Firmaların entegre güvenlik önlemlerini alabilmesi için analitik uygulamaların öncelikli olması şart. Özellikle son kullanıcılara ulaşan firmaların bu öncelikleri iyi belirlemesi gerekiyor.

5. Nesnelerin İnterneti
Makinalar arası iletişimin günden güne arttığı ve kurumlara farklı yararlar sunduğu günümüzde kullanıcıların yanı sıra makinalar tarafından toplanan verilerin de değeri artıyor. Bu verileri toplamayı ve işlemeyi 2015 yılı içerisinde yol haritanıza almanız gerekli.

6. Hadoop Çağına Geldik
Hadoop, açık kaynak kodlu teknolojisi sayesinde ana akım haline gelecek. Hadoop sağlayıcıları müşteri sayılarını arttırarak 2015 yılında büyük başarılara imza atacaklar.

7. Büyük Veri Daha Popüler Olacak
Şirketler 2015 yılı ile birlikte ellerindeki verilerden değer ayartma konusunda daha fazla yatırım yapacaklar. Yeni ve benzersiz veri üreten sistemler için yatırımların en az iki katına çıkacağınız tahmin ediyoruz.

8. Gizlilik Konusunda Tartışmalar Yaşanacak
Gizlilik talepleri ve bu konuda sağlanan araçlara olan ilgiler artacak. Şirketler daha şeffaf olmaktansa gizlenmeyi ve geliştirmelerini kapalı kapılar ardından yapmayı tercih edecek. Bu konuda hizmet sunan firmaların popülerliği artacak.

9. İşgücü Tanımı Yeniden Yazılacak
Şirketleri içerisinde elemanların iş tanımları yenilenecek. Birçok meslek tarihe kavuşurken yerlerini küçük sistemler alacak. Bu sistemler sayesinde şirket daha hızlı hareket edip karar verecek. İşçiler bu durumdan hoşnut olmasa da yeni iş alanları ortaya çıkacak ve istihdam bu alanlara doğru kaydırılacak.

10. Makinalar Karar Verecek
Otomatik karar verme sistemleri geliştirilerek daha fazla devreye alınmaya başlayacak. Eski sistemlerin kusurlarından arınmış yeni karar verici sistemler sayesinde insan ihtiyacı daha da azalacak. Otomatik döngüleri hataları daha da azaltılacak.