Satın aldığınız cihazların iş yüküyle uğraşmayın

BT ihtiyaçlarını veri merkezinden kiralama modeliyle karşılayan şirketler, birkaç yıl içinde güncelliğini yitirecek cihaz yatırımlarına mecbur kalmadan son teknolojiyi en düşük maliyetle kullanma ayrıcalığına sahip oluyorlar. Bilişim yatırımlarında yüzde 48’e kadar tasarruf edebiliyorlar.

Günümüzde büyük ya da küçük ölçekli işletmelerin tümü, kendi iş alanlarında fark yaratarak rakiplerinin önüne geçmek istiyor. Bu yarışta önemli bir koz elde etmek isteyen şirketlerin ise kaçınılmaz olarak dijitalleşme sürecinden geçmeleri gerekiyor. Şirketlerin dijitalleşme sürecini hızlı ve en düşük maliyetli şekilde gerçekleştirmelerinin formülü ise profesyonel bir veri merkezinden hizmet almak.

Orta ölçekli bir kurumun asgari BT ihtiyaçlarını karşılamak için ortalama bir sistem odası kurması ve işletmesinin maliyeti binlerce doları bulabiliyor. Buna karşın bulut bilişim ya da fiziksel sunucu ve donanım kiralama gibi veri merkezi hizmetlerinden faydalanarak yüksek maliyetli yatırımlardan kaçınmak mümkün.

Fiziksel sunucu kiralama yöntemiyle veri merkezi üzerinden hizmet alan bir işletme yüzde 48’e kadar, bulut sunucu hizmetinden faydalanan bir işletme ise yüzde 40’a kadar maliyet tasarrufu sağlayabiliyor. Bu hizmetler sayesinde bakım maliyetleri ve operasyonel giderler de ortadan kalkıyor. Ayrıca işletmeler kendi ihtiyaçlarına uygun hizmeti seçip, kendilerine ayrılan sistem kaynaklarını istedikleri doğrultuda şekillendirebiliyorlar.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Radore Veri Merkezi Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol şunları söylüyor: “Artık birçok şirket, satın alınan cihazların eskimesi ve yıpranması durumunda elden çıkarmanın zorluğu, yükselen bakım onarım maliyetleri ve teknik sorunlardan dolayı satın almak yerine kiralama yöntemini kullanıyor. BT ihtiyaçlarını satın alma maliyetlerine katlanmadan en verimli şekilde karşılamanın yolu ise profesyonel bir veri merkezinden hizmet almaktan geçiyor. Veri merkezinden hizmet alan kurumlar, her zaman son teknolojiye sahip cihazlara geçiş yapabilmenin rahatlığıyla birlikte, güvenlik standartları yüksek, tamamen yedekli altyapıya sahip, yetkin bir teknik ve müşteri ilişkileri ekibi olan, sertifikasyon yeterliliğini tamamlamış ve 7/24 takip edilen profesyonel bir yapıyla çalışmanın ayrıcalığını yaşıyorlar.”

Kendi sistem odasını kurmak isteyen şirketler, özellikle donanım ve altyapı konularında ciddi maliyetlere katlanmak durumunda kalıyorlar. Bunun yanında eğer BT alanında yeterli tecrübeleri de yoksa yanlış sistem kurguları nedeniyle maliyetler daha da artabiliyor.

Sertifikasyon yeterliliği ve bilgi güvenliği için profesyonel bir altyapı gerekli

Kendi sistem odasını kurmak isteyen şirketler, özellikle bilgi güvenliği ve gizliliğine yönelik sertifikasyon yeterliliği, donanım satın alımı, cihazların garanti süreçlerinin yönetimi ve altyapı gereklilikleri gibi konularda ciddi maliyetlere katlanmak durumunda kalıyorlar. Bunun yanında eğer BT alanında yeterli tecrübeleri de yoksa yanlış sistem kurguları nedeniyle maliyetler daha da artabiliyor.

Kurumların geleceğe yönelik planlamalarıyla uyuşan, ölçeklendirilebilen ve ihtiyaca uygun sağlam bir BT altyapısı kiralamak için en verimli çözümlerin başında profesyonel bir veri merkeziyle çalışmak geliyor. Bu sayede kurumlar BT altyapısının yönetimiyle veya bakım onarımıyla uğraşmadan tamamen işlerine odaklanabiliyor.

P&G veri analitiği beyni Türkiye’ye geliyor