0888 li numaralar can yakıyor! 20 ile 40 TL arası paranız boşa gitmesin

Son dönemin en büyük sorunlarından biri 0888 li numaralar. Bu numaraları kesinlikle aramayın ve etrafınızdakilere bu numaralar hakkında bilgi verin. 

0888 li numaralar ile yapılan dolandırıcılık son dönemde fazlasıyla artmış durumda. Size aşağıdaki gibi bir mesaj geliyor. Mesajın içerisindeki 0888 li numaralar ile başlayan tefeon numarasına tıkladığınızda karşıdan herhangi bir cevap gelmiyor fakat ay sonundaki faturanıza 20 veya 40 TL ekleniyor. Bu durum her aramanız için ayrı ayrı faturanıza ekleniyor.

**** üyesinden 1 adet sesli mesajınız var. Dinlemek için hemen arayın 0888 li numaralar

Eğer size gönderilen mesaj içerisinde bu tarz bir açıklama varsa söylenen numarayı kesinlikle aramayın. Yapacağınız her arama faturanıza 20 TL ve katları olarak yansıyabilir.

0888 li hat nerenin numarası?

0888 ile başlayan numaralar Türkiye’de Katma Değerli Servis olarak tanımlandırılıyor. Servis sağlayan şirket sizlere mesaj veya arama yoluyla servisin ücretlendirmesi hakkında bilgi vermek zorunda. Eğer bilgi almadan sizi farklı yönlendirmeler ile bu tarz bir hattı aramaya zorluyor ise yasal yollara başvurarak sizden talep edilen ücreti geri almanız mümkün.

Bu tarz bir problemin çözümü için BTK’ya şikayette bulunmak veya Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmanız gerekiyor

BTK’ya şikayet için buraya tıklayın.

BTK’ya yaptığınız şikayet konunun tarafına bildiriyor ve karşı tarafın konu hakkında size dönmesi bekleniyor. Bu konuda BTK tarafında yargılama gücü yok.

Tüketici Hakem Heyetine başvurmak en iyi sonuç gibi gözüyor. Bu tarz bir problem için aşağıdaki dilekçeyi kullanarak size en yakın Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.

……. Hakem Heyetine

……. faturalı hattın sahibiydim. Tarafıma gönderilmiş SMS ile sesli mesajımı dinlemek için 0888 … lu bir numara aranmam istendi. Ardından faturam üzerinde … TL tahsil edildi. Faturam incelendiğinde aşağıdaki rakamları görebilirsiniz,

….

….,

…..

Bahse konu iddia edilen katma değerli servis benim rızam ve onayım olmadan faturam üzerinden toplam … TL tahsil etti. Almadığım bu hizmetlerin bedellerini iade edilmesini talep ediyorum.

Bu hizmeti kesinlikle almadım ve kullanmadım. Bu hat internet hattıdır ve avukatlarımdan edindiğim bilgiye göre söz konusu üyeliklerin gerçekleşebilmesi için, üyelik talebi esnasında ilgili gsm numarasının doğrulanması gerektiği ve yine aynı GSM numarasına onay kodu gönderilmesi ve doğrulanması gerekmekte olduğunu öğrendim. Böyle bir onayım kesinlikle bulunmamaktadır.

…. Telekomünkasyon A.Ş’nin faturam üzerinden kullanmadığım bu servisleri tahsil etmiş ve iadesini talep etmeme rağmen iade etmemektedir.  İlgili şirketler ile bir hizmet alış verişim yoktur. Bir sözleşmem yoktur.Yapılan tahsilat hatalıdır. ….. Telekomünkasyon A.Ş ile bu servisin alımı konusunda doğrudan ya da dolaylı  online ya da yazılı sözleşmem yoktur.

Tahsilatı yapan …… Telekomünikasyon A.ş’nin kullanmadığım bu hizmetler için yaptığı haksız tahsilatı tarafıma iade etmesi için heyetinize şikayetlerimi bildirir gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ad Soyad, İmza

0888 li numaralar

Eğer buna benzer bir dilekçe hazırlayıp Hakem Heyetine başvurursanız sonuç alabilirsiniz. Hakem heyeti işin doğruluğunu sorgulamak için servisler için verilen onayları karşı tarafa soracak. Eğer bir onay vermemişseniz ödediğiniz paraları geri tahsil etmeniz mümkün. Bu ve bu tarz sorun yaşayanlara geçmiş olsun diliyorum. BTK veya diğer ilgili kurumlar bu sorunu en yakın zamanda çözerse sevinirim.

Ali Yavuz ŞAHİN