1447 Kiracısından Para Almayan İş İnsanı Dikran Masis ‘ten Örnek Olacak Çağrı!

İstanbul, Ankara, Kayseri ve Gaziantep’te bulunan mülklerinden hem kira ücreti hem de varsa o mülklere ait elektrik ve su borçlarını da kiracılarından almayan 70 yaşındaki Dikran Masis, tüm mülk sahiplerinin kira alacakları konusunda aynı fedakarlığı yapması için çağrıda bulunuyor. 

Dikran Masis’in yaptığı çağrıyı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Dikran Masis videoda şunları söylüyor. 7 tane çarşımız, 1442 tane kiracımız var. Ben asla kira almayı düşünmedim, yani niye kira alıyoruz ki onu da anlamış değilim. Adamın dükkanı kapalı. Geliri yok. Yani bizim çarşı sahibi olarak kira almaya hakkımız yok gibi görüyorum. Şimdi düşün 1440 esnaf evde oturmuş bekliyor. Eee daha o bunalımın içerisinde bir de beni düşünecek, şunu düşünecek. Eyvah kiramı nasıl yatıracağım? Bırak gerisini sağlıklı kal. Sen canlı kal yani benin bakış açım bu yanlış anlamayın.

Daha birinci günden TALİMAT verdim, dedim ki asla kimsede para almıyorsunuz. Elektrik borcu var, olsun. Kalsın, almayın, almayın. Devletimiz düzgün firmalara sırt çıktı. Bence işyeri kapalı olan esnafın hiçbir şekilde bu süre zarfında kira ödememesi lazım. Büyük mülk sahibisin. Ne kaybedersin.

Dikran Masis şunları ekliyor: 2 ay kira almadığımız zaman ne oluyoruz? Mülkünün değeri mi düşüyor?

İyi bir kiracım var. Aylardır kirasını ödemiş. Şimdi dünya çapında bir krizle karşı karşıyayız. Eeee ne olacak? Türkiye olarak biz bunu atlatırız ama her şeyi devletten beklememek lazım. Bu işin sonunda yanlış anlamayın. İşler normale döndüğü zaman. Sağlığı ne dedik. Ayakta kalmamız lazım. Ekonomik olarak fazla yara almamamız. Ben şu anda bırak kira almayı esnaftan diyorum ki acaba bu kriz bittikten sonra ne kadar zamanda normale döneceğiz?

Dikran Masis şöyle devam ediyor: Bunu hiç kimse bilmiyor sallaması iktisatçılar. Resesyon olacak mı bilmiyorum. Enflasyon olacak mı? Çünkü biz böyle bir şey yaşamadık. Dünya durdu. Yani dünya durduğu zaman ekonomik olarak ne oldu bilemeyiz ki. Geçen gün Avusturya ile konuşuyorum. Küçük dükkanlar açılmış ama kimse gitmiyor. Demek ki insanların psikolojisi de buymuş. Yani şöyle bir şey var. Devlet bize tam anlamıyla rahatız dediği anda sen mesela dışarı hemen alışverişe çıkacak mısın? Çıkmayacaksın gibi. Bende çıkmayacağım.

Dikran Masis kira konusunda çok net. Şöyle diyor mal sahipleri için: Yani mal sahipleri iki ay kira almazsa hiçbir şey olmaz. Bence devlet bu yasayı çıkarsın diye konuşuyoruz. Üç ay kira vermemek atılmanın nedeni diye.

Siz de bilirsiniz böyle bir gündemde bastın düğmeye, insanın psikolojisi değişti. Hemen sirkülasyon başladı. Yok böyle bir şey. Zaman alacak süreç alacak demek ki bu yaşayanacakmış. Yani ben bu mantıkla olmayacağım. Bu insanlar yıllarca bana düzgün kiralarını ödediler. Çok hırslar. Ticarette bir kural vardır. İki taraf da gülecek. Benim esnafım ağlıyor ben biliyorum. Naapsın uzun sürmez.

İlk gün kira almama kararı aldınız ve bundan sonra da belli bir süre anlayacaksınız galiba. Dedim ki hiçbir esnafımızın hiçbir parasını almayın. Elektrik borcu olan su borcu olabilir. Almayın, almayın.

Dikran Masis ‘in videosuna bu bağlantıdan da ulaşabilirsiniz.

>> Maskeyle Koşu Yapmak Ne Kadar Sağlıklı? Adamın Akciğeri Maske Sebebiyle mi Çöktü?

Dikran Masis