2019 SD-WAN teknolojisi yılı olacak

SD-WAN teknolojisi

2018’de Citrix’in tahmini, SD-WAN’ın hibrit buluta geçişin yapı taşı olacağı yönündeydi. Bu tahminler tutarken, Citrix 2009 yılı için de SD-WAN yılı olacak diyor. Şirketler genel bulutlar için yeni WAN hizmeti olarak hızla SD-WAN’a geçiş yapıyorlar.

Citrix’e göre, 2019’da daha çok sayıda şirket, oyunun kurallarını değiştirmek, çalışanları aktif hale getirmek ve daha iyi bir çalışma biçimini desteklemek üzere SD-WAN’ı seçecek.

SD-WAN’ın bulut çözümleriyle daha da sağlam bir şekilde bütünleştirilmesine olanak sağlayan hızlı iyileştirmeler de mevcut olduğundan, bu yıl ivme daha da artacak. Ancak ürünlerin ve çözümlerin egemen olduğu 2018 yılının aksine, 2019’un kralı hizmetler olacak.

Hizmet Olarak Sunulan Yazılım

Bilgi güvencesi ve uygulama entegrasyonunun esnekliği ışığında kuruluşların Hizmet Olarak Sunulan Yazılımlara geçişi hız kaybetmeden devam edecek. Daha çok kurumsal uygulama ve veri, şirket içine bir daha dönmemek üzere buluta taşınacak. Kuruluşlar, Hizmet Olarak Sunulan Yazılım teslimini kolaylaştırmak ve SD-WAN sayesinde mükemmel bir Hizmet Olarak Sunulan Yazılım deneyimi sunmak için veri erişimine, ağların dayanıklılığına, şube hizmetlerine, evden çalışmaya ve mobil kullanıcılara odaklanacak.

Hizmet Olarak Sunulan Yazılıma dayalı hizmetlerin BT’nin yönettiği uygulamaların kontrolünü ele almasıyla birlikte, bu hizmetler, kullanılabilirlik düzeylerini şirket içindeki düzeye eşit veya bu düzeyin üstünde tutma görevini de üstlenecek. Şiddetli etkileri göz önünde bulundurulduğunda, küçük kesintiler tolere edilmeyecek. BT yöneticileri, hizmet kullanılabilirliği ölçümlerini aya değil, dakikaya göre, ülkeye göre değil, son kullanıcının posta koduna göre görmeyi bekleyecekler. Hizmet Olarak Sunulan Yazılım liderleri de APM, CDN ve trafik yönetimi hizmet olanaklarının yankıları ve yeni dönüşümleriyle birlikte bu beklentileri karşılamak için yeni araç arayışına girecekler.

Bulutun ikinci 10 yıllık dönemine girerken altyapı maliyetlerinin hesabı, esnek bilgi işlem oyununu yeniden tanımlayan mikro hizmetlerin daha hızlı benimsenmesi de dahil, bulut hizmetlerinin konforuna, esnekliğine ve zenginliğine imkan tanıyacak. Onlarca yıldır süregelen ağ teknolojilerine dayalı bulut bağlanırlığı, SD-WAN sayesinde, bulut ile işletme arasında tamamen otomatik bağlanırlığın yolunu açacak.

2019’da da devam edecek

BT yaklaşımı, büyük kuruluşlarda önemli farklılıklar gösterir. BT işgücünün nispeten fazla olduğu ülkelerde hizmetler şirket içinde kalır. Bunun aksine, yüksek maliyetli bölgelerde BT hizmetlerinin dışarıdan alınması olağandır. Bu eğilim, istikrarsızlık olasılığı yüksek makro ekonomilerde daha yoğun şekilde olmak üzere, 2019’da da devam edecek.

Daha fazla sayıda yönetilen hizmet tedarikçisinin, kuruluşun en uç noktası hariç; tüm seviyelerdeki gereksinimlerini karşılayan SD-WAN, VPN, güvenlik, çalışma ortamı ve uygulama hizmetleri için tek bir yerden satın alma imkanı sunduğunu göreceğiz. Performans, güvenlik ve görünürlüğün mükemmel entegrasyonu, orta ölçekli pazar ve diğerlerine yönelik türünün en iyisi entegrasyonları içeren ısmarlama yapıları gölgede bırakacak.

2019’da daha çok sayıda şirket, oyunun kurallarını değiştirmek; çalışanları aktif hale getirmek ve daha iyi bir çalışma biçimini desteklemek üzere SD-WAN’ı seçecek.

Siber suç karaborsaları, yıkıcı endüstriye dönüştü