Ericsson, Akıllı Şehir Çözümlerini sergiliyor

Ericsson, akıllı ve sürdürülebilir şehirler konusundaki son çözümlerini Haliç Kongre Merkezi’nde 1-3 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Smart City Expo Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Ericsson’a göre şehirlerin hızlı büyümesi ile genişbant ve ICT sektörünün hızlı yükselişi aynı kavşakta kesişiyor. Ericsson da bağlanabilirlik, büyük veri, bulut, akıllı şebekeler ve nesnelerin interneti teknolojileriyle akıllı şehirler çözümlerini Bağlantılı Toplum (Networked Society) çatısı altında birleştiriyor.

Doğru yatırımlarla şehirler ‘üçlü kar hanesi’ elde ediyor

Etkinlik kapsamında Ericsson, akıllı ve sürdürülebilir şehirler için temel teşkil eden çözümlerini canlı demolarla destekledi. Ericsson’a göre doğru atılan temellerle şehirler sadece finansal anlamda değil, üçlü kar hanesi olarak adlandırılan ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik alanlarında da yatırımların geri dönüşlerini etkili bir şekilde elde edebilir. Bunun yanı sıra Ericsson şehirlere etkin maliyet tasarrufu sağlayan geliştirilmiş konum bazlı acil durum alarm sistemlerini de fuarda sergiledi.  Bu birleşik, hızlı, etkili ve kullanımı kolay sistem, acil durumlarda kaynak kullanımının süresini azaltıyor.

Fuarda görücüye çıkan bir diğer çözüm ise Ericsson’un Mobil Cüzdan Platformu oldu. Ericsson’un mobil ticaret hizmetleri içinde yer alan bu çözüm, sektör oyuncularına basit ve fonksiyonel işlem yeteneği sunarken; kullanıcılara fonları muhafaza, transfer ve kolayca çekmeye olanak sağlıyor.

ericsson

Ericsson, Nesnelerin İnterneti Accelerator yazılım paketi de fuarda beğeni toplayan çözümler arasında yer aldı. Ericsson’un IoT Accelrator çözümü aplikasyon mantığını diğer IoT çözümlerinden ayırıyor ve entegre işlemi minimize ediyor. Geliştirme araçları ve yazılım programlama arayüzü (API), ekosistem partnerlerine geliştirme, test, dağıtım ve görülmemiş bir entegrasyon elde etmek için bir işbirliği ortamı sağlıyor.

Hızlı kentleşme ile şehirler artık birer kuluçka merkezi

Hızlı kentleşme, şehirlerin küresel etkisini artırıyor ve kimi noktalarda şehirleri devletlerin ötesine taşıyarak, inovasyon, girişim ve sosyal ilerlemenin kuluçka merkezleri haline getiriyor. Akıllı ve sürdürülebilir büyümeye adapte olan şehirler de karşılaştığı zorluklara hazırlıklı konumda oluyor. Ericsson’un Bağlantılı Toplum anlayışında, şehirler için kıt kaynaklara bakılmaksızın gelişmek mümkün oluyor. ICT, insanların, bilginin ve cihazların yeni yollarla bağlantıda olmasını, şehirlerin ise ICT’nin tüm potansiyelinin yeni değerler yaratması, etkin çalışması ve önemli faydalar elde etmesini sağlıyor.

Ericsson Endüstri ve Toplum Başkanı Rutger Reman, konuyla ilgili olarak; “Büyük şehirler bugün akıllı birer şehre dönme yolunda vites büyütüyorlar ve isteklerini gerçeğe çevirmek için ICT uygulamalarına güveniyorlar. ICT, tüm akıllı şehir uygulamalarının belkemiği. Ericsson olarak İstanbul Smart City Expo’ya sponsor olmaktan ve bu vesileyle bireyler, işletmeler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için teknolojinin gücünü ön sıralarda sergilemekten ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Ericsson, şehirlerin sürdürülebilirlik, etkililik, inovasyon, güvenlik, ekonomik büyüme ve kentsel yaşam konularının tümünde gelişim sağlamaları için tasarım, geliştirme ve ICT çözümlerini uygulama alanlarında hizmet veriyor.

Atos’un Rio’ya giriş kartları hazır