Yeni 8. Nesil Intel Core işlemciler Intel vPro platformunda

Intel,  Intel Core i işlemci ailesini ve Intel Xeon işlemci ailesini içeren yeni 8. Nesil Intel Core vPro işlemcileri tanıttı.

Dijital dönüşümün hayata geçirilmesine yardımcı olmak için tasarlanan bu en yeni işlemciler her büyüklükte işletme tarafından Windows 10 ile verimliliklerini optimize etmek, şirket varlıklarını korumak ve maliyetleri yönetmek amacıyla kullanılabilecek.

Intel vPro platformundaki yeni 8. Nesil Intel Core işlemcilerle işletmeler:

Modern iş gücünü devreye alabilir: Veri kaynaklı verimlilik çağında yükselen analitik iş yükleri için daha fazla güç gerekli. Standart mobil PC’lerde yeni dört çekirdekli konfigürasyon ve üst segment mobil ve masaüstü tasarımlarında altı çekirdek ile en yeni Intel vPro platformu tabanlı PC kullanan IT uzmanları, her türlü iş için bir dizi cihazla en üst düzeyde performans elde edebilir.

  • Finans ve pazarlama ekipleri, Microsoft Power BI gibi araçlar yardımıyla yeni 8. Nesil Intel Core vPro işlemci tabanlı dizüstü bilgisayarlarda verileri yüzde 40’a kadar daha hızlı analiz edebilir ve görselleştirebilir. Bu panoların diğer tarafında veri uzmanları, modelleri 2,1 kata kadar daha hızlı belirleyerek makine öğrenmesinin geleceğini şekillendirebilir.
  • Intel Optane bellek ile kullanıcılar, 8. Nesil Intel Core i5+ vPro platformu tabanlı masaüstü bilgisayarlar ile yüzde 78’e kadar daha yüksek genel sistem performansı elde edebilir. Akıllı sistem hızlandırıcısı olarak Intel Optane bellek, 2,27 kata kadar daha hızlı tepki sağlar ve iş yapma şekillerine uyum sağlayarak verimliliği maksimize eder.
  • Gelişmiş uzmanlar yüzde 20’ye kadar daha hızlı modelleme ve etkileşimli 3D etkileşim sağlayan yeni Intel Xeon E işlemcilerle çalışan yeni iş istasyonlarının güvenilirliğinden emin olabilir. Bu yeni performans seviyesi ile finans hizmetleri, sosyal bilimler ve mühendislik alanlarına, en güncel ve karmaşık uygulamalar için büyük destek sağlanmakta.

Verileri proaktif bir şekilde koruyabilir: Uç noktada çalıntı, kullanılamayan ve kötüye kullanılan kimlik bilgileri veri ihlallerinin başlıca nedeni olmaya devam etmekte. Intel vPro platformu gelişmiş güvenlik sağlayacak şekilde tasarlanmıştır ve artık Intel Authenticate çözümünde yapılan iyileştirmeleri ve Intel Runtime BIOS Resilience adlı yeni bir donanım geliştirmesini de içeriyor.

  • Yazılım katmanının altında ilave koruma için donanım kimliklerini tanımlayan çok katmanlı bir kimlik denetimi çözümü olan Intel Authenticate, artık Windows 10 ile birlikte yüz tanıma desteği de sağlıyor. Bu; Dell, HP, Lenovo ve diğer önde gelen iş cihazlarında sezgisel bir kullanıcı deneyimi sağlamasının yanı sıra özel IT ilkelerini ve yönetim konsollarını da destekliyor.
  • Lenovo ve HP’nin yeni Intel vPro platformu tabanlı PC’leri, zararlı kod girişi riskini minimize eden bir donanım geliştirmesi olan Intel Runtime BIOS Resilience’dan faydalanmaya başlayacak. Intel’in siber güvenlik alanında kesintisiz iyileştirme taahhüdü kapsamında bu yeni bellenim özelliği, zararlı yazılımların devreye girmesini engellemek amacıyla yazılım çalışırken BIOS’u kilitliyor.

Riskleri ve maliyetleri azaltabilir: Bilişim hizmetleri dijital tabelalara da yayılırken otomatlarda ve hastane odalarında yönetilmesi gereken daha fazla cihaz bulunmaktadır ve Intel vPro platformu, IT’nin kontrolü elde tutabilmesine yönelik tutarlı bir yöntem sağlıyor. Intel Active Management Technology’nin (Intel AMT) yerinde desteği azaltmasına ve Intel Stable Image Platform Program’ın geçiş sırasında bakım riskini düşürmesine ek olarak Intel, Intel Transparent Supply Chain aracılığıyla bileşen seviyesinde takip edilebilirlik ve Intel AMT’den tam olarak faydalanılabilmesine yönelik uyumlu araçlar sunuyor.

  • Dell ve Intel yakın zamanda Dell Client Command Suite için yeni işlevsellikleri tanıtmışlardı. Bu dağıtım ve devreye alma araç kiti ile IT, Intel AMT’yi 30 dakikanın altında etkinleştirerek uç noktaları uzaktan ve bant dışı yönetebilmekte. İyi yönetilen bir filo daha güvenlidir ve bu, IT ekiplerine başarılı olmak için ihtiyaç duydukları esnekliği sağlıyor.
  • Sahte ve gri piyasa parçalar da siber güvenlik alanında, özellikle devlet organizasyonları için önemli bir sorun. Lenovo’nun yeni iş PC’leri, Intel tarafından sunuculardan istemcilere doğru genişletilmiş gelişmiş bir hizmet olan Intel Transparent Supply Chain’den yararlanan ilk cihazlar. Program ile IT uzmanları, takip edilebilirlik sayesinde rahat edecek ve PC alımlarının orijinal olduğu konusunda onay alabilecek.

Bu en yeni PC’ler ile modern kuruluşlar Windows 10’u optimize edebilir ve GDPR gibi daha yüksek siber güvenlik standartları için hazırlanabilir. IT ekipleri Intel vPro platformu üzerinde çalışan en yüksek performanslı ve birinci sınıf iş çözümleriyle uç noktalarını daha stratejik varlıklara dönüştürecek şekilde önceliklendirme yapabilir. Yen. 8. Nesil Intel Core vPro işlemcilerin kullanıldığı ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar ve 2’si 1 arada cihazlar pazara sunulmuştur.

Intel Core i9 işlemci mobilde