Qualcomm ve New H3C 802.11ax’tan kurumsal erişim noktaları

Federal Ticaret Komisyonu Qualcomm Qualcomm, NXP

Qualcomm Technologies ve Tsinghua Unigroup’un iştiraki New H3C, Mobile World Congress Şanghay’da Qualcomm Technologies’in IPQ8078 802.11ax çip setini temel alan bir 802.11ax kurumsal sınıf erişim noktası (AP) olan H3C WA6628’e erişilebileceğini duyurdu.

Qualcomm Technologies’in IPQ8078 çip seti, saniyede 10 Gigabite kadar geniş alan ağlarını ve Wi-Fi’da saniyede 6 Gb’e kadar tepe fiziksel (PHY) katman derecesini destekleyen güçlü bir ağ platformunu temel alıyor. WA6628, 10G Ethernet girişi ve dahili Bluetooth ile IPQ8078’in tüm kapasitelerinden sonuna kadar yararlanıyor. WA6628, ana akım 11ac Dalga 2 AP’lerle kıyaslandığında kablosuz ağ iletişim derecelerini en az üç kat iyileştiriyor. Sektörde ilk defa piyasada satılan 14 nanometre 11ax Wi-Fi çip üzeri setinin de dahil olduğu tüm IPQ807x çip seti ailesi, 802.11ax’in aşağıdaki anahtar özelliklerini kullanarak tüm kullanıcıların bağlanırlık deneyimlerini iyileştirecek şekilde tasarlandı.

  • 8X8 çok kullanıcılı çoklu giriş, çoklu çıkış (MU-MIMO), Wi-Fi, 802.11ac’nin bir önceki nesliyle kıyaslandığında aynı anda hizmet verilen cihaz sayısını iki katına çıkarıyor.
  • Dikgen Frekans Bölmeli Çoğullama Erişimi (OFDMA), ağların aynı anda gerçekleşen birden çok veri yayınlarını daha verimli bir şekilde yürütmesini sağlıyor.
  • Planlanan özellikler, kalabalık Wi-Fi ağlarındaki trafiği kontrol edecek.

Bu özelliklerin her biri yüksek yoğunluklu ortamların hizmete alınmasının maliyetini ve hizmete alınması için gerekli erişim noktalarının sayısını azaltmada çok önemli bir yere sahip. Çözümde yer alan gelişmiş 8×8 sondaj kapasiteleri, yalnızca 4×4 sondajı destekleyen cihazlarla kıyaslandığında ağ kapasitesinde iki kata kadar artış sağlıyor. 8×8 MU-MIMO, istemci cihazları için; Qualcomm Technologies’in yeni WCN3998 11ax çözümünü temel alan ürünlerdeki 8×8 sondaj kapasitelerini ön plana çıkaracak anahtar bir özellik. Çözüm aynı zamanda Wi-Fi Alliance’ın üçüncü nesil güvenlik suiti, Wi-Fi Korumalı Erişim’i (WPA3) destekliyor. WPA3, en son ve en güvenli protokol olup kullanıcı şifrelerine çevik koruma ve hem genel hem de özel Wi-Fi ağlarında en güçlü gizliliği sunuyor.

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Irvind Ghai, konuyla ilgili; “Qualcomm Technologies’in teknoloji liderliği geçmişi bulunuyor ve Qualcomm Technologies sektörün 11ax’e geçişine yön veren bir güç. Böylece müşterilerine son kullanıcıları için mükemmel Wi-Fi deneyimini geliştirme ve ulaştırma imkanı sağlıyor. New H3C ile birlikte çalışarak 802.11ax çözümümüzü temel alan; şirketlerin günümüzde ve gelecekte daha fazla cihazı ve kullanıcıları destekleyeceği ağ kapasitelerini sunacak güçlü çözümleri piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

New H3C Başkan Yardımcısı Bi Shouwen ise; “Şirketler evrilmeye ve daha da yoğun olmaya devam ederken daha zengin deneyimler ve şirketlerin ihtiyaç duyduğu güçlü ağ kapasiteleri sunan yeni nesil erişim noktalarına ihtiyaç duyuyor. 802.11ax teknolojisi, şirketlerin gerek duyduğu performans geliştirmelerini ve verimlilik iyileştirmelerini sunmaya hazır. Pazara sektörün en güçlü 11ax kurumsal erişim noktasını sunmak için Qualcomm Technologies ile güçlerimizi birleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

ESET bilgi güvenliği, Orta ve Doğu Avrupa lideri oldu