Sosyal medya Netflix ahlaksızlık yuvası etiketiyle çalkalandı! Bakın neler neler oldu?

netflix

Sosyal medya Netflix ahlaksızlık yuvası etiketiyle çalkalandı. Peki, bu kadar tepki gören olay neydi? İşte tüm detaylar!

Dünyanın en büyük dizi ve film platformu olan Netflix, Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda faaliyetlerine resmen başlamıştı. Hakan: Muhafız ve Atiye dizileri ile Türk dizi sektörüne de giriş yapan Netflix, çok yakında Aşk 101 isimli dizi ile karşımıza çıkacak. Aşk 101 dizisinin başrollerinde ise Kubilay Aka (Kerem), Mert Yazıcıoğlu (Sinan), Alina Boz (Eda), Selahattin Paşalı (Osman), İpek Filiz Yazıcı (Işık), Pınar Deniz (Burcu) ve Kaan Urgancıoğlu’nu (Kemal) yer alacak. Bu dizi için resmi olmayan Twitter hesabından atılan Tweet yüzünden sosyal medya Netflix ahlaksızlık yuvası etiketiyle çalkalandı.

Netflix’in resmi dizi hesabı olmayan Love 101 (@love101netflix) hesabından “bizler renkli gökkuşağı altında ki karanlık insanları! Osman ?” şeklinde tweet atıldı. Android cihazdan gönderildiği açıkça belli olan bu tweet sonrası sosyal medya karıştı. Hesabı gerçek sanan insanlar bu tweetten sonra “Netflix ahlaksızlık yuvası” hashtag’i altında buluştu.

Türkiye’de Netflix üzerinde en çok izlenenler arasında lezbiyen konulu dizi ve filmlerin yer aldığı bugünlerde insanlar hiç böyle şeylere bakmıyormuş gibi Netflix’i topa tutmaya başladı. Peki işin aslı ne?

Netflix
Netflix’te Türkiye üzerinden en çok izlenen dizi ve filmler

Bu tip büyük firmalar Tweet atacakları zaman iPhone veya Android cihaz kullanmaz. Büyük firmalar bu tip tweetleri onaylardan geçtikten sonra Twitter Media Studio aracılığı ile paylaşır. Love 101 isimli hesaptan atılan bu tweet’lerin Android cihazdan gönderilmesi, hesabın sahte olduğunu açıkça gözler önüne seriyor.

Sosyal medya Netflix

Netflix Türkiye’nin bu tip olaylar karşısında duruşu kesin ve net. Sansür olayında sadece fragmanlarını sansürleyen dizi ve filmlere dokunmayan ve kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmayı hedefleyen Netflix’in bu hesap hakkında nasıl bir hamle yapacağı ise henüz bilinmiyor.

EBA şifremi unuttum nasıl alırım? İşte tüm detaylar!

Netflix sonuçta ücret ödenerek istek doğrultusunda abone olunabilen bir sistem. TV/Uydu gibi ücretsiz ve herkesin erişebileceği bir mecra değil. Bu yüzden isteyen istediğine bakar. Veriler de insanların cinsel içerikli dizi ve filmlere yöneldiğini gösteriyor. Bu insanlar bile isteye kendi hür iradeleri ile bu içerikleri izlemekte özgür.

Sosyal medyada başlatın bu lincin sonuç getirmeyeceği yine herkesin Netflix’i kullanmaya devam edeceğini söyleyebiliriz. Lütfen bir olaya tepki göstermeden önce olayı iyice kavramaya ve olayın doğruluğunu araştırmaya çalışın.