Google Earth Timelapse Özelliği Bakın Nerede Kullanıldı!

Google Earth Timelapse

Google Earth Timelapse özelliği normal şartlarda sadece masaüstü ile kullanılabilir. Fakat bir geliştirici bunun tam tersini gösterdi. İşte konu ile alakalı merak edilen tüm detaylar.

Harita sistemlerinde Google çok farklı bir noktada. Şirketin özellikle son dönemlerde yeni yeni harita projeleri denediği biliniyor. Bugünlerde ise bir geliştirici yepyeni tartışmaları araladı. Yoğun bir şekilde şehirleşmenin olduğu bölgeler ile ilgili çarpıcı detaylar gösterdi. Ancak bunu masaüstü ile yapmadı.

Geliştiriciler tarafından yapılan bazı küçük değişiklikler ile birlikte mobil uygulamada kullanılabildi. Normalde bu özellik sadece masaüstü ve türevleri ile çalışıyor. Geliştirici özelliğin gizli olarak yer aldığı Android bölümünü etkinleştirdi. Böylece uygulama arayüzü çalıştı ve detayları görebildi. Zaman içerisinde şehirleşmenin ne tür etkiler ortaya çıkarabileceği akıllı telefonlardan da görülebiliyor.

Google Earth Timelapse özelliği yepyeni kapıları açabilir

Google tarafından geliştirilen yeni harita sistemi aynı zamanda sokak görünümü ve 3D gibi sekmelere sahip. Yıllar içerisinde ne tür değişikliklerin olduğu çizgisel bir buton ile fark edilebiliyor. Yani hem sokak görünümü hem de çizgisel buton aynı anda kullanılabilir. Böylece akıllı telefondan bu tür değişimler rahatlıkla gözlenebiliyor.

Google Earth Timelapse

Mobil android uygulamalar ne yazık ki henüz bunları tamamen kullanıcılara sunamaz. Sadece bazı geliştiriciler özelliği aktif hale getirerek değiştiğini görebiliyor. Fakat ilerleyen dönemlerde Google yeni bazı denemeler yapabilir. Bu denemelerden bir tanesinin de Google Earth ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz.

Google çok fazla projeye sahip

Haritalar konusunda ülkeler bile son derece hassas. Mesela Çin sadece navigasyon sistemlerini geliştirmek için uzaya uydu fırlattı. Ayrıca şirketlerini bu alanda sürekli cesaretlendiriyor. Yine aynı şekilde Apple benzer bir sisteme sahip. Sürekli olarak harita konusunda yeni denemeler yapmaya çalışıyor. Bu nedenle harita sistemleri giderek daha fazla ön plana çıkacak diyebiliriz.

Google tarafından ortaya atılan projelere genel olarak bakıldığında haritaların akıllı telefonlarla daha uyumlu hale getirilmeye çalışıldığı görülüyor. Peki sizce Google Earth Timelapse gibi özellikler için daha başka neler yapılabilir?

İlgili Haberler:

>> Haftanın Yeni Oyunları: 15-21 Mart’ta Hangi Oyunlar Çıkıyor?

>> Asus ROG Phone 5 Oyuncu Telefonu Akıllara Zarar Özelliklerle Geliyor!