Instagram, Hikâyeleriniz İçin Altyazı Özelliğini Sunmaya Başlıyor

Instagram iki özellik

Instagram’da story, yani hikaye videosu çekmeyi ve izlemeyi seviyorsanız, yakında gelmesi beklenen güncelleme sizi mutlu edecektir.

Instagram, 2010 yılından beri hayatımızda. İlk etapta fotoğraf paylaşımlarına odaklı hareket eden platform, daha sonra video ve hikaye oluşturma gibi özelliklerle kapsamını genişletti. Tabii Instagram’ın bu günlere gelmesinde Facebook tarafından satın alınmasının da payı vardır. Zira Facebook, hazırladığı reklam projeleriyle Instagram’dan para kazanma fikri üzerine durmuş ve günümüzdeki pek çok Instagram satış mağazasının açılmasına ön ayak olmuştu. Gerçi bu mağazalarda yapılan satışlarda çoğu kez “dolandırıcılık” haberleriyle de karşılaşıyoruz ya, o da farklı bir konu. Konumuza geri dönecek olursak…

Instagram, Hikâyeleriniz İçin Altyazı Özelliğini Sunmaya Başlıyor

Yakın zamanda Instagram’daki hikaye videolarına alt yazı ekleme yapılabilecek. Aşağıda da görebileceğiniz üzere, hikâye hazırlarken seçilebilir etiketler arasında “Captions” başlığı da var. Bunu seçtikten sonra videodaki konuşma sesleri analiz ediliyor ve altyazılar oluşturuluyor. Bu, özellikle hızlı konuşulan konuların daha iyi anlaşılabilmesi için güzel bir çözüm demek.

Tabii hangi dillerin desteklendiği ve bu güncellemenin tam olarak ne zaman geleceği belli değil. Siz yine de Instagram uygulamanızı güncel tutmayı ihmal etmeyin. Belki de Türkiye’ye de gelmiştir bile.

Instagram tarihine kısa bir bakış atmak ve bazı verileri paylaşmak gerekirse…

– 2010 yılında hayata merhaba diyen Instagram; ilk yılında 10 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Haziran 2018 itibarıyla ulaşılan kullanıcı sayısı ise, tam 1 milyar olmuştu.

– Stories, yani hikâyelerin Ocak 2019 itibarıyla günlük olarak 500 milyon kullanıcı tarafından tercih edildiği açıklanmıştı.

– Şu an bünyesinde on milyarlarca fotoğrafı barındıran uygulama, son yıllarda “influencer” tanımının iyice duyulmasını sağlayan uygulamalardan da bir tanesi. influencer, yani etkileyici pazarlama elemanları, sahip oldukları geniş kitlelere ürün pazarlayabiliyor ve buradan da ciddi gelirler elde edebiliyor.

– Instagram’da en çok takip edilen kişi ise, Ocak 2021 itibarıyla futbolcu Cristiano Ronaldo. Ronaldo’nun şu an 253 milyonu aşkın takipçisi var.

– Instagram’da en çok beğenilen fotoğraf ise, 14 Ocak 2019’da yayınlanan ve viral halini alan “yumurta” fotoğrafıydı. Bu fotoğraf, 54 milyondan fazla kez beğeni almıştı. Fotoğrafı paylaşan hesabın isminin @world_record_egg olduğunu ve zaten bir rekor amacında olduğunu da hatırlatalım.

>> Daha Fazla Yapay Zeka Ürün Geliştiricisine İhtiyacımız Var. Neden Mi?