BMW’nin Yeni Elektrikli Arabaları Yola Çıkmaya Hazırlanıyor

Bünyesinde BMW, BMW Motorrad ve MINI gibi markaları barındıran The BMW Group, 2020 mali yılı ve gelecek hedefleri hakkında bazı bilgiler paylaştı.

Elde edilen veriler, teknoloji severlerin elektrikli otomobillere olan ilgisinin her geçen gün biraz daha arttığı yönünde. The BMW Group, 2020 yılındaki en önemli büyümelerinden bir tanesini elektrikli otomobil pazarında gerçekleştirdi. Şirket, BMW ve Mini’nin elektrikli modellerinden oluşan toplamda 192,662 adet araç sattı.

Yıldan yıla karşılaştırma yapıldığında, geçen seneye kıyasla %31.8’lik bir artış söz konusu. Tamamen elektrikli otomobillerin satışlarında %13, hibrit motorlu otomobillerin satışlarında da %40’lık artış gözlendi. Öte yandan, Avrupa’da da elektrikli araç teslimat oranlarında %15’lik bir artış var. Tüm bunlar, BMW’nin gelecek planlarında elektrikli arabaları daha önemli konuma getiriyor.

Gelen bilgilere göre BMW, geçtiğimiz sene Çin’de satışa sunduğu iX3’ü bu sene Avrupa’ya getiriyor. Bitmedi. Firma; i3, MINI Cooper SE, i4 ve iX de olmak üzere, yıl sonuna kadar toplamda 5 yeni otomobilini satışa sunmayı planlıyor.

BMW'nin Yeni Elektrikli Arabaları Yola Çıkmaya HazırlanıyorFirma yetkilileri, günümüzde kullanılan araba motor sistemlerinin 2025 itibarıyla yüzde 50’ye varan oranda azalacağını düşünüyor. Bu bağlamda da hem yeni çözümler sunabilmek hem de bu çözümleri basit bir şekilde kullanıcılara aktarabilmek için çalışıyor.

Pek çok firma gibi BMW de son yılları pek çok zorlukla uğraşarak geçirdi. Hedefler ise, 2021, yani bu yıldan başlamak üzere tekrar ciddi yükselişlere ulaşabilmek.

Bu arada, 2020’de TheBMWGroup çatısı altındaki otomobil markalarının toplamda 2,325,179 adet satış gerçekleştirdiğini söyleyelim. Firmanın en büyük pazarı ise şu an Çin. Zira %7.4’lük bir büyüme ve sadece bu ülke için 778,412 ünite satıştan söz ediliyor.

BMW’nin elektrikli otomobilleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz, firmanın resmi Türkçe websitesine göz atabilirsiniz. Burada motor çeşitleri, motor tipleri arasında ne gibi farklar var ve tabii ki satışta bulunan otomobil modellerine kadar pek çok detayı bulabilirsiniz. Tıklayın.

Bir de ekleme yapalım. Pek çok araştırma, uzun vadede elektrikli otomobillerin benzinli otomobillere kıyasla çevreye daha fazla zarar verebileceği yönünde. Tabii ki ilerleyen yıllarda daha gelişmiş teknolojilerle karşılaşmamız büyük olasılık.

>> Epson Colorworks CW-C6000AE: Ürünleriniz için istediğiniz etiketleri basabilirsiniz