Parti Sistemi: Epic Games Store’un Discord Alternatifi

Epic Games mağazasının sosyal yönünü geliştirmek için “Parti sistemi” isimli bir özelliği getiriyor. Bu özellik sesli ve yazılı sohbet yapma imkanı sağlıyor.

Epic, oyun mağazasının sosyal yönünü geliştireceğine sürekli söylüyor. Bu amaçla firma yeni “partiler” özelliğini tanıttı. Böylece oyuncular oyun içinde ya da dışında bir grup halinde sohbet ediyor olacaklar. Bu tıpkı Discord ile olduğu gibi “parti pencereleri” yoluyla hem oyun içinde hem de oyun dışında sohbet imkanı sağlıyor. Üstelik bu özelliği oturum durumuna bakmaksızın kullanabiliyor olacağız. Partiler özelliği ses, görüntü ve yazılı sohbet özelliklerine sahip olacak.

Epic bu özellik hakkında bir vizyon oluşturdu. “Arkadaşlarınızı sizinle oynamaya ikna etmek ve en güncel anlarınızı paylaşabileceksiniz.” ya da “Herkesle konuşmaya devam ederken gruptan yalnızca birkaç arkadaşınızla oyun başlatabileceğiniz bir platform.” ifadeleri Epic’e ait. Bu özellik sayesinde platformlar arası partiler ve modern sohbet odaları içerecek.

Discord ile karşılaştırmak kolay olsa da parti sistemi bundan biraz farklı

Discord sunucuları veya bireysel Discord ses, metin kanalları bu platform ile birebir örtüşmüyor. Ancak parti sistemini karşılaştırmak için daha iyi bir referans noktası da bulamayız. Oyun oynadığımız insanlarla sohbet etmeyi sürdürmek için harika bir araç. Üstelik interneti çok verimli kullanan ses iletişimi ile tercih edilen bir program. Tüm bunların yanında Skype gibi köklü iletişim yazılımlarına oranla bile yüksek kalite görüşme yapma özelliği daha ileri.

Yine Steam de Discord benzeri iletişim araçları sunuyor. Bu platformda da sesli ve metin iletişimi kurmak mümkün. Ancak insanların eylemlerine baktığımızda Discord’un bu seçenekler yerine tercih edildiğini görüyoruz. Bu yüzden Epic’in de Fortnite oyuncuları dışındaki kişiler tarafından tercih edilmek için özel bir iş ortaya koyması gerek. Aslında Epic de fısıltı isimli bir özelliğe sahip. Ne yazık ki bundan memnun olmayan firma büyük bir değişiklik kararı aldığını söylüyor.

Epic yaptığı duyuruda oldukça heyecanlı ifadeler kullandı ve şunları söyledi:

“Epic Games Store’u arkadaşlarınızla platformlar arası bağlantı kurabileceğiniz, sesli sohbet ile zahmetsizce partilere atlayabileceğiniz ve hiçbir şeyi kaçırmadan arkadaşlarınızla oyun oynayabileceğiniz bir yere dönüştürmek istiyoruz.”

Parti özelliğinin mağazaya ne zaman ekleneceğini bilmiyoruz. Ancak Epic, sosyal araçlarını hızla geliştirmeyi sürdürme amacında. Bu yüzden kısa süre içinde sizinle başka gelişmeler de paylaşıyor olacağımızı sanıyoruz.

Diğer haberler:

>> Huawei dizüstü bilgisayar araştırması yayınlandı, işte sonuçlar

>> Chromium Tabanlı Edge Tarayıcının Xbox Testleri Başladı