WhatsApp Güncellemesi Yapmayanlar Uygulamayı Kullanabilecek Mi? Bomba Gibi Bir Açıklama Geldi

WhatsApp güncellemesi yapmayanlar

WhatsApp güncellemesi yapmayanlar kendilerini tehlikede hissediyordu. Birçok kişi uygulamanın kullanılmayacağını sandı. Ancak WhatsApp tarafından yapılan bir açıklama memnuniyetle karşılandı.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp ne yazık ki kullanıcı verilerini toplayacağı bir güncelleme getirdi. Facebook tarafından işletilen bu platform normal şartlarda verilerinize ihtiyaç duymuyordu. Daha doğrusu Facebook kullanıcı verilerinin kullanılmadığını söyledi. Ancak yayınlanan bir güncelleme işleri tepetaklak etti.

Yeni güncellemeye göre kullanıcıların verileri Facebook tarafından işlenebilecek. Böylece herhangi bir kişiye mesaj attığınızda Facebook bunu kendi sunucularında toplayacak. Elde edilen veriler doğrultusunda kullanıcılara reklamlar gösterilecek. Böylece hedef odaklı Reklamcılık sistemi geliştirilecek. WhatsApp uygulamasını güncellemeyerek verilerini saklı tutmak isteyenler ise uygulamadan atılacaktı.

WhatsApp güncellemesi yapmayanlar uygulamayı kullanmaya devam edecek

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alan WhatsApp yeni yayınladığı bir açıklama ile birlikte kullanıcıları memnun etti. Güncelleme yapmayanların da uygulamayı kullanmaya devam edebileceklerini ifade etti. Birçok kişi güncelleme ile birlikte uygulamadan atılacaklarını düşünüyordu.

WhatsApp güncellemesi yapmayanlar

Mesajların okunabilir bir halde kalmasını isteyen Facebook şirketi sert bir tepki ile karşılaştı. Kullanıcı verilerine saygı göstermeyen şirket birçok kişinin Telegram ve diğer uygulamalara geçmesine neden oldu. Özellikle Signal ve Telegram adeta kullanıcı bolluğu ile karşılaştı. Hatta bu uygulamalar kullanıcı sayısını en az 5 kat artırmayı başardı. Eğer WhatsApp kullanıcı verilerini kullanacağını söylemeseydi böyle bir akış olmayacaktı.

WhatsApp korkudan geri adım atmak zorunda kaldı

Hindistan, Türkiye ve Almanya gibi ülkeler WhatsApp hakkında soruşturma bile başlattı. Kullanıcı gizliliğini riske atması nedeniyle yayınlanan güncellemeyi kabul etmediklerini ifade ettiler. Bu sonuna kadar haklı bir tepkiydi.

Facebook şirketinin kurucularından Mark Zuckerberg tüm uygulamaları adeta alışveriş servisine dönüştürmek istiyor. Haliyle bu durum kullanıcılar tarafından doğru karşılanmıyor. Alışveriş sitesine çevrilen uygulamalar kullanıcı verilerini hiç acımadan işliyor. Ancak şimdilik WhatsApp güncellemesi yapmayan ve sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam edebilecek.

İlgili Haberler:

>> WhatsApp Flash Call Özelliği Tüm Kullanıcılara Sunulacak: Güvenlik Önlemleri Artırılıyor

>> WhatsApp Web Ve Masaüstü Sürümünde Görüntülü Görüşme Nasıl Yapılıyor?