Apple Hükümet Casusu Olmakla Suçlanıyor: Epic Games Sert Konuştu

Apple hakkında soruşturma

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple, hükümet casusu olmakla suçlanıyor. Hadi gelin bu iddiaların aslı astarı var mı hep birlikte bakalım.

Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından son derece önemli bir karar alındı. Şirket otomatik olarak yüklenen fotoğrafların taranacağını ifade etti. İlk etapta buna anlam verilmese bile sonradan Apple hangi amaçla böyle bir çalışma yapacağını açıkladı. Şirket çocuk cinsel istismarını önlemek için bu tür fotoğraf taramalarına yer vereceğini ifade etti.

Böyle bir uygulamanın Apple gibi gizliliğe son derece önem veren bir şirket tarafından yapılmış olması kullanıcılarda rahatsızlık yarattı. Bu konuda en ağır tavrı ise Epic Games gösterdi. Şirketin CEO’su Tim Sweeney tarafından yapılan açıklamalara göre Apple hükümetin casusluğunu yapma rolüne büründü.

Apple hükümet casusu olarak görülüyor

Epic Games tarafından yapılan açıklamalara göre Apple hiç tekin bir marka değil. Yeni düzenleme ile birlikte kişisel veriler taranıp hükümete bilgi sağlanacak. Böylece hükümet çok daha fazla toplumsal kontrol elde edecek. Geliştirilen bu yazılım sosyal medya platformlarında yayınlanan içerikler gibi değil.

Apple hükümet casusu

Apple iCloud hesapları sayesinde devasa bir veriye sahip. Şirket her ne kadar bu verileri işlemediğini söylese bile yine de daha farklı alanlarda kullanabiliyor. Mesela hükümetlerin taleplerine burada göz yumabilir. Epic Games tarafından yapılan açıklamalar ise tam olarak bununla ilgili. Şirket gizliliğe önem verdiğini söyleyen bir markanın böyle bir karar vermesini doğru bulmuyor.

Apple toplumsal manipülasyona neden oluyor

Çocuk istismarını önlemek için böyle bir çalışma başlattığını söyleyen Apple yoğun eleştiri bombardımanı altında. Epic Games ise gerçekten çocukları düşünen şirketlerin mutlaka hükümetlerin gözetiminden onları uzak tutması gerektiğini ifade ediyor. Elbette Apple aynı fikirde değil.

Gizlilik adımları ile birlikte eleştirilerin hedefinde yer alan Apple için zor zamanlar yaklaşıyor. Bu yeni sistem ile birlikte başı ağrıyacak olan Apple bundan geri adım atabilir. Peki sizce Apple gerçekten de hükümetlere veri sağlıyor mu?

İlgili Haberler:

>> Apple Sosyal Medya Uygulamasını Tamamen Engelledi: Bakın Hangi Uygulama Artık Kullanılamayacak

>> Apple iPhone Sızıntıları Hakkında Açıklama Yaptı: Şirket Çok Gergin