iPhone 15 Ultra, Premium Söyleminin Tam Karşılığı Olabilir!

Apple, genellikle her üç yılda bir iPhone ailesinde dikkat çekici değişikliklere gidiyor. Son gelen söylentiler, iPhone 15 Ultra ile ilgili. Evet, 14 ailesi daha yeni satışa sunuldu, ama yine de bir sonraki seri için söylenti bilgilerin gelmeyeceği anlamını taşımıyor bu. Şimdi elimizde neler var, sizlerle birlikte göz atalım.

iPhone 15 Ultra, yalnızca iPhone 15 ailesinin değil, şimdiye dek üretilmiş iPhone modellerinin en premium üyesi olabilir.

Söylentilere göre Apple, bu muhtemel amiral gemisi modelinde titanyum malzeme kullanabilir. Bu da hem daha güçlü hem de daha hafif tasarım anlamını taşıyor. Açıkçası teknoloji severler için sevindirici detaylar bunlar.

Yapılan anketler, Apple kullanıcılarının hemen her modelde yeni tasarım detayları ve güçlü tasarım faktörünün olması gerektiğini gösteriyor. Bildiğiniz gibi firma, geçmişte pek çok modelinde benzer tasarım hatlarını tercih etmiş ve bir süre sonra “çağ dışı” olarak nitelendirilen tasarımlar sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Örneğin fiziksel home tuşu ve kalın çerçevelerden yakın zamana kadar vazgeçilememişti.

iPhone 15 Ultra, Premium Söyleminin Tam Karşılığı Olabilir!

Phone Arena’daki bilgilerin devamında, iPhone 15 ailesinde bir “Pro Max” model isminin olmayacağı bildiriliyor. Evet, Pro Max’in yerini “Ultra” ismi alacak. Minik bir oyuncu değişikliği diyebiliriz.

Bu modelde periscope lens, daha iyi zoom kalitesi ve daha iyi kalitede 8K çözünürlüklü video kayıt imkânı gibi detayların olacağından bahsediliyor.

Bu arada, şu an satışta olan güncel iPhone 14 ailesinde paslanmaz çelik çerçeve kullanıldığını hatırlatalım.

Az evvel de belirttiğimiz gibi, titanyum malzeme, çeliğe kıyasla daha güçlü ve daha hafif bir materyal. Haliyle çizilmelere ve hafif darbelere karşı daha dayanıklı ve daha uzun süreli kullanım ömrünü ortaya çıkarabilir.

Peki iPhone 15 Ultra ile ilgili başka ne gibi söylenti bilgiler var?

Sıradaki amiral gemisi modeli, 3nm üretim süreciyle hazırlanılmış Apple çipsetiyle gelebilir, ki bu da muntemelen çıktığı dönemin en güçlü mobil çipseti olacağı anlamını taşıyor. Zira her yeni Apple çipsetinde aynı slogan kullanılıyor.

Bir diğer merak konusu ise, Type-C bağlantı noktası. Bilindiği üzere Avrupa Birliği de herkesin daha kolay erişebilmesi için Type-C bağlantı biçiminin tercih edilmesi gerektiğini savunuyor. Apple ise bu işe kolay kolay evet demiyor. 15 ailesinde bu değişikliği görme şansımız ise var.

Daha iyi pil ömrü, daha yüksek hızda şarj desteği, daha iyi bir arayüz ve daha güncel bir işletim sistemi gibi detaylar da haliyle tahmin etmesi zor olmayan detaylar.

İlgili Haberler

>> Samsung 200 MP Sensörünü Tanıttı!