Kaçak Telefonlara Yasak Getiriliyor: Telefonlara El Konulma İhtimali Var

15.000 TL Altı Telefonlar

Kaçak telefonlara yasak getirilmesi ile ilgili ciddi bir önlem alınması planlanıyor. Bu önlemler ile birlikte kaçak telefon kullanımının önüne geçilmek isteniyor.

Ticaret Bakanlığı önemli bir kararın eşiğinde. Alınan bu yeni karar ile birlikte artık kaçak telefon kullanmak neredeyse imkansız hale gelecek. Türkiye’deki vatandaşların Türk lirasındaki değer kaybı nedeniyle yurt dışından cihaz almayı tercih ettiği biliniyor. Ayrıca artan enflasyon ve bununla birlikte artan vergiler akıllı telefon almayı zorlaştırıyordu.

Bu durum birçok kişinin yurt dışından kaçak olarak akıllı telefon getirmesine neden oldu. Yüksek vergiler ve Türk lirasındaki değer kaybı nedeniyle yurt dışından cihaz almayı tercih edenler birçok yasal engel ile karşılaşıyordu. Bu engeller bazı değişiklikler ile aşılabiliyordu. Ancak Ticaret Bakanlığı artık çok sıkı bir denetim getiriyor.

Kaçak telefonlara yasak geliyor

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Ticaret Bakanlığı önemli bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma kapsamında cep telefonu muafiyeti olmayanlar artık yurt dışından cihaz getiremeyecek. Kendi cihazınızla birlikte ülkeye giriş yapabilirsiniz. Ancak yanınızda getirdiğiniz cihaza da izin verilmeyecek.

Kaçak telefonlara yasak

Muafiyet hakkınız varsa durum biraz daha değişiyor. Muafiyet hakkı olanlar son 3 yıl içerisinde sadece bir tane akıllı telefon getirebilir. Bu cihazların ülke içerisindeki kullanımı ise 120 gün olacak. 120 gün sonra cihazın kaydı siliniyor. BTK böylece Ticaret Bakanlığı’na destek sunmuş oluyor.

Denetimlerin nasıl olacağı netleşti

Yurt dışından gelen vatandaşlar eğer üzerinde kişisel akıllı telefon varsa bu problem olmayacak. Ancak fazladan bir akıllı telefon getirmeleri halinde muafiyet kapsamında olup olmadığına bakılacak. Eğer muafiyet kapsamındaysa 120 gün boyunca bu cihazı kullanabilir.

Kaçak telefonlara yasak getirilerek önemli bir caydırma operasyonu düzenleniyor. Fakat yükselen vergiler ve artan enflasyon karşısında vatandaşın ülke içerisinden akıllı telefon alması her geçen gün zorlaşıyor. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Sony Xperia Ace IV: Ufak Ekranlı Telefon İsteyenlere

>> 10.9 inç iPad (10. nesil) Beğenildi mi?