Twitter Reklam Krizi Yaşamak İstemiyor: Elon Musk Çıldırdı

Twitter kuralları çiğneyen

Twitter reklam krizi ile karşı karşıya. Elon Musk sonrasında çok ciddi riskler ortaya çıktı. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Twitter bu aralar bazı problemler ile karşı karşıya. Bu problemlerin ana kaynağı ise hiç şüphesiz Elon Musk. Kendisi kucağında lavabo ile Twitter binasına giriş yapmıştı. Bunun hemen ardından çok ciddi değişimler beraberinde geldi.

Öncelikle kendisi Hindistanlı bir CEO olan Vijaya Gadde’yi kovdu ve ne kadar ciddi olduğunu göstermiş oldu. Hemen ardından büyük bir işten çıkarma dalgası başladı. Yaşanan tüm gelişmeler üzerine dev markalar yavaş yavaş Twitter platformundan reklamlarını geri çekti. Bu durum sosyal medya devi için büyük bir kayıp anlamına geliyor.

Twitter reklam krizi büyüyor

Chevrolet başta olmak üzere birçok otomotiv markasının ana şirketi olarak bilinen General Motors son derece önemli bazı açıklamalara yer verdi. Yaptığı açıklamalara baktığımızda Twitter reklamlarını askıya aldıklarını belirttiler. Bu durum aslında önemli bir değişimin habercisi.

Twitter reklam krizi

Markalar şu sıralar iyi bir izlenim yaratmak istiyor. Bunu yapabilmeleri için elbette sosyal medya platformlarına verilen reklamların önemi büyük. Daha doğrusu hangi sosyal medya platformlarına reklam verdiklerinin ayrı bir önemi var. Mesela Twitter şimdilik farklı bir mantaliteye doğru ilerliyor. Bu durum reklam verenlerde endişe yaratıyor.

Dev markalar belirsizlik yaşamak istemiyor

Özellikle dev markaların belirsizlik yaşamak istemediğini görüyoruz. Platformun reklam ve ödeme politikaları ile birlikte ne yapacağı henüz tam olarak belli değil. Sosyal medya devi birçok değişiklik gerçekleştirecek gibi görünüyor.

Twitter reklam krizi önümüzdeki süreçte iyice derinleşecek. Bununla birlikte Elon Musk tarafından nasıl bir strateji izleneceği ise henüz net değil. Ayrıca ABD’li sosyal medya platformunun en büyük geliri reklamlardan oluşuyor. Kısacası önümüzdeki aylar Twitter için son derece riskli olacak.

İlgili Haberler:

>> Twitter Mavi Tik Onaylı Hesaplar Paralı Olabilir!

>> Elon Musk ve Binance Ekibi Blockchain Kullanarak Twitter’da Bot Sorunu İçin Savaşmak İçin Bir Araya Geldi! İşte Detaylar