8K Çözünürlüğe Ne Dersiniz? Samsung Galaxy S23, İddialı Geliyor!

Samsung Galaxy S23

Samsung’un yeni nesil amiral gemisi ailesi olması beklenen Galaxy S23 hakkında yeni bilgiler geldi. GSM Arena’daki bilgilere göre ürün, kamera tarafında, özellikle de video çekim performansıyla büyük ilgi görebilir. İşte detaylar.

Paylaştığı söylenti ve sızıntı bilgilerle teknoloji dünyasında adından söz ettiren Ice Universe isimli Twitter hesabı, şimdi de Galaxy S23 serisi hakkında yeni bir bilgi paylaştı. Bu yeni bilgiye göre S23 ailesi, 8K 30FPS değerde videolar çekmenize imkân sunacak. Aslında pazardaki pek çok güncel model, 8K 30FPS değerde video çekim imkânını sunuyor.

Eğer bu paylaşılan bilgi resmiyet kazanırsa, Samsung da bu akıma dahil olacak. Zira daha evvel Samsung tarafında 8K 24FPS değerini görmüştük, ama 8K 30FPS değerini görememiştik. “Peki bu iki değer arasında çok fark var mıdır?” derseniz, “Çok ciddi farklar olmasa da daha akıcı ve net görüntüleme mümkün olacaktır” diye düşünüyoruz.

8K Çözünürlüğe Ne Dersiniz? Samsung Galaxy S23, İddialı Geliyor!

“Peki şu an 8K çözünürlüklü videolar gerekli mi?” derseniz, aslında değil. 4K çözünürlüklü içerikler bile son birkaç yılda yaygınlaşmaya başladı. Yine de 8K gibi “uç detaylar”, firmaların yüksek teknoloji sunumu tarafında ne kadar güçlü olduklarını gösterebilmek için önemli göstergeler arasında yer alıyor. Hem bunu “geleceğe yönelik bir yatırım” olarak da düşünebilirsiniz.

Öte yandan Ice Universe’ün kısa tweet’i, bu yeni özelliğin Galaxy S23 ailesindeki tüm modelleri kapsayacağı anlamını da taşıyor olabilir. Çünkü “Plus” ya da “Ultra” gibi takılar kullanılmamış. Bu doğruysa, serinin en uygun fiyatlı “base” modeli olması beklenen S23’te böyle bir özellik gerçekten dikkat çekici olacaktır.

Serinin yıldızı olması beklenen Galaxy S23 Ultra, ekran parlaklık kalitesiyle pazarın en iyilerinde olabilir

Teknoloji dünyasıyla ilgili sızıntı ve söylenti bilgiler paylaşan bir diğer Twitter hesabı da RGcloudS. Bir süre önce verdiği bilgilerde, Galaxy S23 Ultra’nın ekran parlaklık zirve değerinin 2150 nit olabileceğini belirtmişti. Bu, açıkçası bir rekor anlamına geliyor. Özellikle de dış mekân kullanımlarında, güneş altındaki deneyimlerde sorunsuz görüntüleme elde edilebilir.

İlgili Haberler

>> Google Maps’te Evinizi ve Arabanızı Gizleyebilirsiniz!