Ar-Ge ve inovasyon zirvesi Eylül ayında

Ülkemizin dört bir tarafından kamu, özel sektör ve üniversiteleri bir araya getirecek “2. MMG AR-GE iNOVASYON ZiRVESi ve SERGİSİ”nde Ar-Ge Merkezleri, Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ile Organize Sanayi Bölgeleri’nde geliştirilen inovatif projeler aynı platformda buluşacak.

Türkiye’nin uluslararası pazar payının artırılmasında Ar-Ge ve inovasyonun önemi her geçen gün artıyor. Dünyada olduğu gibi artık ülkemizde de Ar-Ge faaliyetlerinde süreklilik sağlayan, inovasyonlarını hayata geçirebilen işletmeler sürdürülebilir rekabet avantajı yakalıyor. Tüm bu önemli dinamikler çerçevesinde Mimar Mühendisler Grubu (MMG) tarafından 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde “2. MMG AR-GE iNOVASYON ZiRVESi ve SERGİSİ” düzenleniyor.

1501528598_kare_logo_2ARGE_INOVASYON_ZIRVE_LOGO_

Geçen yıl 7 oturumda 30 konuşmacının yer aldığı zirve ve 50 stantta, 180 inovatif projenin tanıtıldığı sergi 5000’den fazla kişi tarafından ziyaret etmişti. Bu yıl 10 oturumda alanlarında uzman 40 konuşmacının katılacağı ve 100’e yakın kurum ve kuruluşun geliştirdiği inovatif projelerinin tanıtılacağı 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne 10 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. 

 “Yerli Yenilik” İçin Lokomatif Olacak Zirve

İki gün sürecek zirvede düzenlenen oturumlarda; savunma sanayinden ulaştırmaya, sağlıktan iletişime kadar pek çok alanda fırsatlar ve alternatif modeller tartışılırken, yerlileşme ve millileşme konularında engel teşkil eden konular hakkında çözüm önerileri üretilecek. Vizyoner bir bakış açısıyla kalkınma ve ilerlemenin olmazsa olmazı “yerli yenilik” kavramlarının tanımlanmasına öncülük edilirken, merkezinde bilgi ekonomisinin yer alacağı yerel kalkınma modelinin oluşturulmasıyla ilgili sivil inisiyatif oluşturmak üzere çalışmalar gerçekleşecek. Bilgi ve yenilik ekonomisi kapsamında ulusal desteklerin yanında ek finansman kaynakları oluşturulmasıyla ilgili müzakereler yapılacak.

1501528622_2016_.Bsk_OSMANBalta_ARGE_ve_I__novasyon_Zirvesi_2

Bilgi Ekonomisine Geçiş, Savunma, Uzay ve Havacılık Alanında Milli Projeler, Yerli ve Milli Ulaşım Teknolojileri, İklim Değişikliği ve Yeşil Teknolojiler, Yerel Kalkınma: Teknokentler ve Sanayi Kümelenmeleri, Enerjinin Depolanması ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri, Ar-Ge ve İnovasyonun Finansmanı, 4.5G Teknolojilerinin Getirdiği Yerlilik ve Yenilik Fırsatları, Sağlık Sektöründeki Yerlilik ve Yenilik Fırsatları, Sivil Havacılıkta Başarılı Yerlileştirme ve Yenilik Hikayeleri başlıklarında paneller gerçekleştirilecek.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde; Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ’nin katkıları ile düzenlenecek zirve kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ve Ar-Ge Merkezleri’ni Türkiye’nin geleceği için bir araya getirecek.

PARC’dan yeni portatif X-Ray teknolojisi