Çin, telif hakkı anlaşmazlıkları için Çevrimiçi Arabuluculuk Platformu kurdu

Çin, Çarşamba günü, ilgili tüm tarafları ve arabulucuları seyahat etme zahmetinden kurtaran telif hakkı anlaşmazlıklarına aracılık etmek için bir Çevrimiçi Arabuluculuk Platformu uygulamaya koydu. Bu uygulama sayesinde başvuru sahipleri, başvuru, tanıklık ve arabuluculuk dahil olmak üzere tüm adımların çevrimiçi yapılması için istedikleri illerden farklı arabulucular seçebiliyorlar.

Çevrimiçi Arabuluculuk Platformu eş sunucularından olan Çin Telif Hakkı Koruma Merkezi’nden bir yetkili, “platform sadece maliyetleri azaltmakla kalmıyor aynı zamanda ülke genelinde kaynakların paylaşılmasına da olanak sağlıyor” dedi.

Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi tarafından 2017’de hazırlanan bir rapora göre 2013’ten 2016’ya kadar, Çin’deki telif hakkı kayıt sayısı katlanarak bir milyondan iki milyona çıktı. Son uygulama ile Çin’de telif haklarının ülke bütününde daha iyi korunması sağlanacak. Telif haklarının etkin bir şekilde korunması Çin’in 2017 yapısal reform gündemin de önemli unsurlarından biri konumunda. Çin’de 2010 yılından bu yana telif haklarının ihlali konusunda 10.000 ceza davası açılırken bu davalarla ilgili olarak da 11.000 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

En çevreci filoyu teknoloji şirketleri kuruyor