Dijital Evrim Teknoloji Platformu gerçekleşti

Bilişim Zirvesi etkinliklerinden olan Teknoloji Platform’larının bir yenisi daha 25 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul CVK Park Bosphorus Otel’de Dijital Evrim ana temasında gerçekleşti.

Dijital Evrim ana temasında gerçekleşen Teknoloji Platformu etkinliğinde iş dünyası, kamu, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcılar bilişim dünyası profesyonelleriyle buluştu. 2006 yılından bu yana Ankara ve İstanbul’da çeşitli gündem konularından seçilen ana temaları ile ses getiren Teknoloji Platformları etkinlikleri 2017 yılına Ankara’da “Kamuda BT Yönetişimi ve ve Endüstri 4.0” Teknoloji Platformu ile başlamış, sonrasında da İstanbul da “Siber Güvenlik 4.0 ve Felaket Yönetimi” ana temalı Teknoloji Platformu ile devam etmişti.

BThaber Gazetesi ile Bilişim Zirvesi Şirketinin tecrübeleri ile çalışılan platform etkinlikleri, içerik ve organizasyon olarak köklü yayıncılık, pazarlama ve etkinlik güçlerini bir araya getirerek özgün ve zengin içeriğiyle, konferansta dijitalleşmenin evrim süreçleri, yol haritaları, Türkiye Dijitalleşme Endeksi, Sayısal Dönüşüm, Blockchain ve Mobil Dönüşüm konuları masaya yatırıldı.

“Dijital Dönüşümden Kaçış yok!”

BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe ise açılış konuşmasında, Dijitalleşmenin dünyadaki her şeyi değiştirip dönüştürdüğünü belirtti. Dijital düşünme medotolojisi ile yaşamaktan KAÇIŞ YOK açıklamasında bulunan Göçe; “Gerek iş, gerekse yaşam süreçlerimizi bu rotada kurguluyor ve oluşturuyoruz. Buna zorunluyuz, bundan KAÇIŞ YOK! Türkiye Dijitalleşme Endeksi bu kırılımda iş dünyasının ve Türkiye’nin Yol Haritası oluyor. IT Altyapı Dönüşümü ile Dijital Dönüşümü Nasıl Gerçekleştirebiliriz? Sorusunun cevabını ise ‘’ Dijitale geçiş sürecinde ‘’Tetikleyen Dönüşüm’’ ve buna adapte olmasından geçiyor diyerek veriyoruz ama pek tabii ki mobilite ile beraber, yan yana kol kola değişen tüketici profiliyle birlikte dışa dönük bir yapıya ve markalara dönüştüren yeni nesil yatırımları da ciddi manada önümüze alarak yol kat etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Konferansta, dönüşüm zorunlulukları, otomotivdeki dijital evrim, dönüşüm haritaları, mobil yaşam, dijital para, geleceğe bakış ve dijital zihin konularına dikkat çekildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi Genel Müdürü Neslihan Aksun, 23 yıldır gelişen teknolojiler ile kurum ve şirketlerin buluşmasına vesile olmaktan gurur duydukların ve ilkleri, gündemi yazan, paylaşan bir yayın ve platform kurucusu olmaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Aksun, 18’inci defa gerçekleşecek olan Bilişim 500 araştırmasının başladığı duyurarak, “Her sene olduğu gibi yeniliklerle zenginleşen ve eskimeyen en popüler ürünlerimizden olan Bilişim 500’de bu yıl da yenilikler göze çarpacak. Yeni alt kategorilerle zenginleşen yapısı çeşitli birçok firmanın sıralamaya girmesini, farklı ödüller oluşmasını da peşi sıra sağlamakta. Anadolu firmaları için yeni alt kategori bu yıl ilk olarak yer alacak ve bu yanında 3 yaşından küçük genç firmalar için de bir takım sürprizler var” dedi. Bilişim 500 Araştırmasını yapan M2S’nin ve TÜBİSAD’ın sayısal verilerine de değinen Aksun; “Bilişim 500 araştırması için 2016 yılı gelir rakamlarını M2S ile paylaşan sektör şirketlerinin yüzde 34’ü, Türkiye bilişim pazarının büyüme öngörüsü olarak daha önce ortaya koyduğumuz yüzde 18 büyüme tahminini doğruladı.” dedi.

Konferans konuşmacılarından Accenture Dijital, Yönetici Ortağı Erdal Güner Türkiye Dijitalleşme Endeksi ile Türkiye’nin yol haritasını konuklara çizdi, endeks hakkında ilgi çekici detaylı bilgileri paylaştı. Etkinliğin Platin Sponsoru olan Dell EMC adına Türkiye Ülke Müdürü Sinan Dumlu açılış slotundaki sunumunda geçen 15 yıl ile gelecek 15 yılı karşılaştırdı.

2. karayolları, köprüler ve tüneller ihtisas fuarı açıldı