Dünya genelinde e-fatura hacmi yüzde 20 arttı

Türkiye’de e-fatura kullanan 62 bin firma bulunuyor. E-defter uygulamasına kayıtlı mükellef sayısı 59 bin 875’e, e-arşiv fatura kullanan firma sayısı ise 6 bin 500’e yükseldi. 

2017 yılı sonuna kadar 10 bin firmanın daha e-fatura kullanmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Uluslararası çapta yayımlanan Billentis’in 2016 yılı raporuna göre, dünya çapındaki toplam fatura hacmi 370 milyar dolar. Raporda, dünya genelinde fatura hacminin yıllık bazda yüzde 2 ila 3 seviyesinde artış gösterdiği belirtiliyor. 2017 yılında Avrupa genelinde fatura hacminin 37 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. 2016 yılında dünya genelindeki e-fatura hacminin ise yüzde 20 oranında artış kaydettiği belirtiliyor.

E-dönüşüm hizmetleri dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşmaya devam ediyor. Kurumlara zaman ve maliyet tasarrufu sağlamasının yanı sıra doğanın korunmasına da azami ölçüde katkı sağlayan e-dönüşüm, fırsatları ve avantajları beraberinde getiriyor. 20 seneyi aşkın tecrübe ve uzmanlığı ile zarf sektöründe faaliyet gösteren Doğan Zarf, bilgi birikimini e-dönüşüm alanına aktarıyor. Yerli sermayesi ve yenilikçi teknolojisiyle Doğan E-Dönüşüm çatısı altında müşterilerine e-fatura, e-defter ve e-arşiv hizmetleri sunan firma, sektöre yön verip müşterilerine ve ülke ekonomisine katma değer sunmayı hedefliyor. Doğan E-Dönüşüm, uygun maliyetlerle, saniyeler içerisinde hatasız, eksiksiz ve güvenli işlem yapılmasının önünü açıyor.

Faydaya ve maliyete odaklanarak farklılaşıyor

E-fatura gönderimlerinde herhangi bir kargo ücreti ödenmiyor ve kesilen faturalar tek tıkla alıcısına ulaştırılabiliyor. Kâğıt kullanımındaki gözle görülür düşüş, kurum ve kuruluşlar için önemli avantajlar sağlıyor. Müşterilerine e-fatura, e-defter ve e-arşiv alanlarında hizmetler sunmaya başlayan Doğan E-Dönüşüm, e-dönüşüm sektörüne yaptığı yatırım ile hız ve verimlilik avantajlarının yanı sıra kâğıt masraflarını en aza indiriyor. Doğan E-Dönüşüm uzman kadrosu ve gelişmiş alt yapısı ile müşterilerinin tüm muhasebe ve ERP yazılımlarına uyumlu e-fatura sistemleri ile e-fatura hizmetine daha çabuk geçiş yapılmasını sağlıyor. E-dönüşüm sistemleri üzerinde müşterilerinin güvenli işlem yapabilmelerini mümkün kılan Doğan E-Dönüşüm, şirketlerin operasyon maliyetlerini büyük oranda azaltıyor.

1488550779_Ersin_Dogan

Hedef, üç sene içinde sektörün lideri olmak

E-dönüşüm sürecinden geçen Türkiye’de kâğıt üzerinde yürütülen işlemlerin orta vadede elektronik ortamda yapılacağına dikkat çeken Doğan E-Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Doğan, “E-dönüşüm uygulamaları ülkemizde hızla yaygınlaşıyor. E-dönüşüm pazarı Türkiye’de büyük ivme kazandı. 35 ülkeye yaptığımız ihracat ve 20 yılı aşkın sunduğumuz hizmetlerden elde ettiğimiz bilgi birikimi ve vizyoner bakış açımızla e-dönüşüm sektörüne yatırım yaptık. Alanında uzman kadromuz ile e-fatura, e-defter ve e-arşiv fatura hizmetlerinde yenilikçi yaklaşımları kullanıcılar ile buluşturuyoruz. İhtiyaçlara göre şekillenebilen hizmetlerimiz sayesinde müşterilerimizin beklentilerini gerek doğrudan entegrasyon ile gerekse çok fonksiyonlu portalımız aracılığıyla en doğru şekilde karşılayabiliyoruz. Çözüm ve fayda odaklı hizmetlerimiz ve bizi farklı kılan hizmet üstünlüklerimizle üç sene içinde sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz.” dedi.

İşler dijitalde, tasarruf cepte

Yeni yasal düzenlemeler ve teknoloji alanındaki gelişmeler, fatura, defter ve arşiv gibi iş süreçlerinin dijital ortama aktarılmasına imkân sağlıyor. Bu dönüşüm, işgücü ve maliyetten de önemli oranda tasarruf edilmesini mümkün kılıyor. E-Dönüşüm stratejisi kapsamında yürürlüğe giren hizmetler, ülke çapında hızla yaygınlaşıyor. E-dönüşüm alanına yapmış olduğu yatırım ile e-fatura, e-defter ve e-arşiv fatura hizmetlerini tek çatı altında tümleşik olarak müşterilerinin kullanıma sunan Doğan E-Dönüşüm, kaliteli ve hızlı çözümleriyle iş süreçlerine verimlilik katıyor.

internet güvenliği 42 milyar dolara ulaşacak