Endüstri 4.0 Bu Seminerlerle Anlatıldı

Schneider Electric, Türkiye sanayisini Endüstri 4.0 devrimine hazırlayacak teknolojiler ve çözümleri konuşmak üzere Endüstri Bölge Seminerlerini gerçekleştirdi. 26 Mayıs-7 Aralık tarihlerinde 10 ilde gerçekleştirilen seminerlerde 1.000’in üzerinde katılımcı bir araya geldi.

Schneider Electric, iş ortaklarıyla Endüstri 4.0 başta olmak üzere yeni nesil teknolojiler ve çözümlerle ilgili bilgiler paylaşmak üzere seminerler dizisi düzenledi. 10 ilde 12 toplantının gerçekleştirildiği Endüstri Bölge Seminerlerine 1.000’in üzerinde uzman katıldı.

Mayıs ayında başlayan seminerler sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul, Denizli, Gaziantep, Mersin, Malatya, Konya ve Manisa’da düzenlendi. Seminer programı Bursa’da düzenlenen ikinci bir toplantının ardından 7 Aralık’ta sona erdi.

Seminerler kapsamında Hız Kontrol Cihazları Türkiye Ürün Müdürü Göker Çakılcı, PLC ve Otomasyon Ürünleri Türkiye Ürün Müdürü Eren Yıldırım ve Kontrol ve Sinyal Ürünleri Türkiye Ürün Müdürü Aslı Turan katılımcılarla buluşarak sanayide verimliliği ve kaliteyi artıracak çözümleri görüştüler.

Seminerin en ilgi çeken konusu ise Endüstri 4.0 oldu. Schneider Electric tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti’nin temeli, Türkiye’ye sağlayacağı katkılar ve Schneider Electric’in müşterilerine sunduğu fırsatlara dikkat çekildi. Endüstri Bölge Seminerlerinin ilgi toplayan konu başlıkları arasında Makine ve Proses Performansı için Altivar Hız kontrol cihazları, Harmony Serisi Kontrol ve Sinyal Ürünleri, Yeni nesil Modicon M221 PLC, Hareket Kontrol Çözümleri, Motor Yolverme Çözümleri ve Telemecanique Sensör Algılama Çözümleri yer aldı.

Seminere özellikle Endüstri 4.0 projelerini gerçekleştirmek için hazırlanan firmalar yoğun ilgi gösterdi.Endüstri 4.0

Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar da, “Şehrimizde toplu taşımayı vatandaşlarımız için en basit ve güvenilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Mastercard iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu projenin de büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Bu uygulama, Kocaelili vatandaşlarımızın günlük hayatını önemli oranda kolaylaştıracak. Böylece akıllı şehir olma yolunda da önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

Dünyanın önde gelen birçok şehrinde tren, otobüs, vapur, bisiklet gibi toplu ulaşım araçlarının ödemelerinin yanı sıra otopark,. Müze girişi gibi diğer kamu alanlarında da kullanımı yaygınlaşan bu akıllı sistem, devletlerin de. Tek bir sisteme yatırım yaparak daha verimli çalışmasına ve tasarruf etmesine olanak sağlıyor.