Facebook Destekli Ray-Ban Stories Akıllı Gözlükler Satın Almaya Değer Mi?

Facebook, yakın zamanda Ray-Ban ortaklığı ile hazırlanan yeni akıllı gözlüğü Ray-Ban Stories ‘i görücüye çıkarmıştı. Peki bu ürün gerçekten iyi mi?

Ray-Ban Stories, an itibarıyla akıllı gözlük pazarındaki en güncel model. Tabii “akıllı gözlük” diyoruz ama, aklınıza yıllar evvel Google’ın hazırladığı ve daha sonra projesini sonlandırdığı Google Glass gelmesin. Ray-Ban Stories , ona kıyasla çok daha basit bir ürün aslında.

300 dolarlık fiyat etiketi bulunan cihaz, dışarıdan bakıldığında normal bir güneş gözlüğünden çok da farklı değil. Ama üzerinde kameralar, hoparlörler ve mikrofon sistemi bulunuyor. Bu sayede fotoğraf ve videolar çekebilir, müzik dinleyebilir ya da gelen telefon aramalarını cevaplayabilirsiniz.

Kağıt üzerinde kulağa hoş gelen detaylar bunlar. Peki ya deneyimlendiğinde ortaya nasıl performanslar çıkıyor? Mashable sitesi, bu yeni ürünü deneyimlemiş ve görüşlerini paylaşmış.

Ray-Ban Stories, çok da iddialı bir ürün değil

Ray-Ban Stories, Ray-Ban’ın artık klasikleşmiş popüler güneş gözlüğü tasarımıyla geliyor. Camlarını isterseniz değiştirme şansınız da var. Üzerinde iki adet 5MP değerde kameralar yer alıyor, ki bu kameralar sayesinde fotoğraf ve videolar çekebiliyorsunuz. Ürünün kamerasının çekim kalitesinin iyi ışıklı ortamlarda tatmin edici olduğu belirtiliyor. Video tarafında ise, tek seferde yalnızca 30 saniye kayıt gerçekleştirilebiliyor, fazlası yok.

Tabii bu ürün için bir uygulama da var. Böylece çektiğiniz fotoğraf ve videoları düzenleyebiliyor, çeşitli efektler ekleyebiliyor ve böylece Facebook’ta arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Hoparlör tarafına geldiğimizde ise, Ray-Ban Stories ‘in pek başarılı olmadığı belirtilmiş. Müzik dinlemek için pek uygun bir ürün değil. Zira hem ses kalitesi pek iyi değil hem de müzik açtığınızda yakınınızda olanlar da sesi duyuyor. Mesela metrobüste bu ürünle müzik dinlemek gerçekten zor olur. Tabii hoparlör tarafında böyle sıkıntılı bir durum olması, özel görüşmelerinizin de dışarıya yansımaması adına “telefon görüşmelerini” de imkânsızlaştırıyor.

Ray-Ban Stories Akıllı Gözlükler Satın Almaya Değer Mi?

Ray-Ban Stories akıllı gözlüğün artıları ve eksileri neler?

Artılar:

Gerçek bir Ray-Ban güneş gözlüğünden farksız (Ki zaten işin içinde Ray-Ban var. Bu pek de şaşılası bir şey değil)
Kamera çekim kalitesi güzel

Eksiler:

Düzenleme araçları pek kullanışlı değil
Video çekim süresi limitli
Bu gözlüğü kullanırken dış mekânlarda kendinizi tuhaf hissedebilirsiniz
Kötü ses kalitesi
Yüksek fiyat

Aslında tüm bu detayları bir kenara bırakıp yalnızca bir detaya odaklanmak gerekirse, işe yarar özelliği yalnızca iyi kalitede fotoğraflar çekmek olan bir güneş gözlüğüne 300 dolar vermek pek mantıklı görünmüyor. Hele de bu ekonomik şartlarda. Ray-Ban Stories, eğer Google Glass gibi gelişmiş bir örnek olsaydı, muhtemelen daha farklı detaylar hakkında konuşuyor olurduk.

> NGTech, Dell Technologies Sosyal Medya Reklam Filmi