Facebook Gizli Mesajlaşma (Uçtan Uca Şifreleme İle) Nasıl Yapılır?

Mark Zuckerberg Filistin

Facebook gizli mesajlaşma özelliğini daha önce kullanmış mıydınız? Bu özelliği aktifleştirerek gizli kalmasını ve kısa sürede ortadan kaybolmasını istediğiniz sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. Evet, sanki hiç sohbet etmemişsiniz gibi, uçtan uca şifreleme korumasıyla birlikte. İşte detaylar.

Facebook, her ne kadar son yıllarda gençlerin ilgisini çekmemeye başlasa da, hâlâ çok popüler bir platform. Messenger özelliği de her gün fazlasıyla kullanılıyor. Tabii bu uygulamada zaman zaman kişiler için çok özel sohbetler de olabiliyor. Gerek yazılanlar, gerek paylaşılan medya dosyalarının başkaları tarafından görülmesi tabii ki istenmiyor. İşte bu gibi durumlarda devreye Facebook Gizli Mesajlaşma unsuru giriyor. Peki bu özellik nasıl aktifleştirilir? Aslında oldukça kolay. Şimdi adım adım ilerleyelim.

Facebook gizli mesajlaşma (uçtan uca şifreleme ile)

1. Eğer yeni bir mesajlaşma süreci başlatacaksanız, ekranın sağ tarafında kilit simgesini göreceksiniz. Ona tıklayarak aktifleştirin ve ardından mesajlaşmak istediğiniz isimleri seçin.

2. Eğer daha önce normal sohbette olduğunuz biri var ise ve örneğin şimdi gizli bir şeyler konuşmak istiyorsanız, konuşma ayarlarına gidin ve oradaki listede “Gizli konuşmaya git” ibaresini göreceksiniz. Ona dokunun ve konuşmaya başlayın.

3. Mesajlarınızın ne kadar sürede kaybolmasını istediğinizi de belirleyebiliyorsunuz. 5 saniyeyi de seçebilirsiniz, 1 günü de seçebilirsiniz. Bu tamamen size bağlı. Bu arada, mesajlar kaybolsa bile, kaybolduktan itibaren 6 saat içinde şikayet edilebilir olduklarını unutmayın.

Facebook Gizli Mesajlaşma (Uçtan Uca Şifreleme İle) Nasıl Yapılır?

4. Tabii konu Facebook gizli mesajlaşma olunca, “Acaba karşıdaki kişi, yine de ekran görüntüsü alır mı?” şüphesi de doğabilir. Burada da devreye Facebook giriyor ve eğer böyle bir hamle yapılırsa, size bildirim geliyor. Tabii yine de yetkililer, sadece çok güvendiğiniz kişilerle bu tip konuşma tercihlerini yapmanızı tavsiye ediyor. Aksi durumda başınız ağrıyabilir.

Bu bahsettiğimiz detayların Android işletim sistemli mobil cihazlar için olduğunu belirtelim, ama iOS tarafında da benzer bir işleyiş söz konusu.

İlgili Haberler:

>> Bu Şarkı, Windows ‘un Çökmesine Sebep Oluyormuş!