FireEye Platin Bilişim’in yeni iş ortağı oldu

Veri Koruma, Arşivleme, İş Sürekliliği, IT Altyapı Yönetimi ve Güvenlik konularında profesyonel çözümler sunan Platin Bilişim, hizmet kalitesini artırmak adına güvenlik tarafındaki iş ortakları arasına FireEye ’ı da ekledi.

Gelişmiş saldırılara karşı tümleşik, çoklu tehdit vektörlü ve çoklu kademeli koruma sağlayan FireEye Tehdit Önleme Platformu, kurumların veri güvenliği altyapısı için güçlü bir kalkan görevi üstleniyor.

FireEye gelişmiş saldırıları gerçek zamanlı tehdit koruması sağlayan sanal makine tabanlı çalıştırma motoru ile sağlıyor. Sofistike siber saldırılar, kolayca yeni nesil güvenlik duvarları, IPS, anti-virüs ve ağ geçitleri gibi geleneksel imza tabanlı savunma teknolojilerini geçebiliyorlar. FireEye Tehdit Önleme Platformu ise, tehditleri dinamik tehdit güvenliği mekanizması ile imza kullanımı olmadan koruma sağlıyor.

FireEye dinamik tehdit istihbaratı servisi sayesinde gelişmiş siber saldırıları gerçek zamanlı tespit edip, saldırıları zamanında engelleyebiliyor.Bu iki kurumun ilk etkinliği ise 8 Aralık tarihinde Wyndham Kalamış Marina’da gerçekleşti. Adaptive Security Excellence Days başlığıyla hayata geçirilen bu etkinlikte katılımcılara FireEye ürünleri hakkında detaylı bilgi verilmesinin yanı sıra Platin Bilişim’in odağına aldığı sektörlerde gerçekleştirmeyi planladığı projelere dair ipuçlarına da değinildi.

Siber saldırılara karşı süper çözüm

FireEye siber güvenlik ürünlerinin günümüzün gelişmiş kalıcı tehditleri (APT’ler) üzerine uzmanlaşmış durumda olduğunu kaydeden Platin Bilişim Satış Direktörü Pınar Bamyacı “Adaptif Savunma stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak, geleneksel ağ güvenliği ürünleri, IPS, antivirüs yazılımı, yeni nesil güvenlik duvarları ve genel sandbox teknolojileri, imza tabanlı araçlar kolaylıkla bypass edilerek gelişmiş saldırılara karşı korumasız kalıyor. Birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğumuz FireEye ise çözümlerini, tespit ve önleme ile analiz ve tepki olmak üzere iki farklı strateji üzerine geliştirmiş güçlü bir marka” şeklinde konuştu.platinbilisim_p__nar_bamyac__

FireEye’ın kamudan özel sektöre kadar birçok alanda kullanıldığına da dikkat çeken Pınar Bamyacı, sözlerini şu şekilde bitirdi:

67 ülkede 5 bin kurumsal müşteri

“Bugün gelinen noktada güvenlik bilinci yüksek kurumlar ve devlet daireleri, gelişmiş kötü niyetli yazılım, zero-day. Ve hedeflenmiş APT saldırıları gibi günümüzün gelişmiş siber saldırılarına karşı sektörde öncü bir koruma sağlayan. FireEye platformlarını seçiyor. Fire Eye Tehdit Önleme Platformu (Fire Eye Threat Prevention Platform), geleneksel. Ve yeni nesil güvenlik duvarları, IPS, AV ve ağ geçitlerini tamamlıyor. Fire Eye platformu, günümüzün çok vektörlü Web, e-posta, dosya ve mobil bazlı tehditlerine karşı entegre. Yeni nesil korumaya yönelik bir tehdit önleme dokusu da yaratıyor”dedi.

Fire Eye Güneydoğu Avrupa Kurumsal Çözümler Direktörü Ümit Nadim ise. Dünya genelinde 67 ülkede 5 bin kurumsal firmaya hizmet veren global bir organizasyona sahibiz. Artan pazar ihtiyaçları ve gelen talepler doğrultusunda odağımızı Türkiye pazarına çevirdik. Bu bağlamda konusunda uzman bir iş ortağı arayışı neticesinde Platin Bilişim ile el sıkışmaya karar verdik. İki firmanın yarattığı ortak sinerji ile Türkiye pazarında katma değer odaklı projeler gerçekleştireceğimize inancımız tam “ dedi.

Nadim sözlerini şöyle sürdürdü: “Frost & Sullivan araştırma şirketinin verilerine göre 2020 yılında ADVANCED MALWARE MARKET–AMM Gelişmiş Malware pazarı 3,3 milyar dolar seviyesine ulaşacak. Yine bu araştırma şirketinin verilerine göre bu segmentte pazar lideri olan Fire Eye. İnovatif güvenlik teknolojilerine yatırımları ile pazarda fark yaratıyor. Biz de bu ürün ailesini Türkiye pazarına sunmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Platin bilişim ile veri güvenliği alanında yatırım yapmak isteyen kurumlara uçtan uca komple hizmet sunma yaklaşımımızla destek vermeye devam edeceğiz.”