Hitachi Vantara ’dan yeni IoT platformu

Hitachi Vantara, Lumada yazılımı ile güçlendirilmiş, kullanıma hazır IoT platformunu tanıttı. Hitachi IoT Appliance endüstriyel ve ticari şirket müşterileri için, IoT çözüm dağıtımlarının kavrama ve değer verme sürecini hızlandırıyor.

Hitachi Vantara, Lumada ile güçlendirilmiş yeni IoT platformu tanıttı. Kullanıma hazır bir sistem olarak dağıtımı yapılan platformun sahip olduğu “Hyper Convergenced Sistemler Microservices ile buluşuyor” mimarisi, Hitachi’nin sınıfının en iyisi depolama ve hesaplama özelliklerini endüstri lideri ağ teknolojileri ile birleştiriyor. Platform, Hitachi’nin en yeni Lumada yazılımı ile tamamen entegre olarak geliyor. Hitachi IoT Appliance, bir saatten daha kısa sürede kolayca devreye alınan ve üretime hazır olan, bir tak-çalıştır çözümü sunmak için tasarlandı. Bu sayede kullanıcılara, iş dünyasında ve endüstriyel varlıklarda uygulanabilir bilgiler sunma, izleme ve ayıklama olanağı sunuyor.

IoT girişimlerini, dijital iş stratejilerinin bir parçası olarak uygulamak isteyen işletmeler için fiziksel varlıkları birbirine bağlamak, farklı kaynaklardan gelen veriyi yüksek hızda toplayıp harmanlamak ve bunu normal iş süreçlerinde bozulma olmaksızın, uygulanabilir hale getirmek için güvenli bir IoT çözümü gerekli oluyor. Piyasada IoT platformlarının ve çözümlerinin çoğalmasına rağmen, güvenlik uyarıları, karmaşık BT dağıtım süreçleri, zaman kaybı riski, altyapı gereksinimleri ve bunları destekleyecek dâhili kaynakların olmaması, birçok IoT girişimini ve kuruluşunu hem caydırıyor hem de önceliklerini durduruyor.

Hitachi IoT Appliance, bu sorunları çözmek için tasarlandı. Fabrika zeminleri ve güneş enerjisi çiftliklerinden, su arıtma tesisleri ve kurumsal veri merkezlerine kadar bağlı verilerin analizi, kuruluşların operasyonlarını optimize etmelerine yardımcı oluyor. Beklenen sonuç, endüstriyel ekipmanlarının ve sermaye varlıklarının daha yüksek performansa sahip, verimli, etkin ve uzun ömürlü olması. Platform, IoT dağıtımlarını herhangi bir sayıda, endüstriyel ayarda basitleştirip; veri gizliliğinin, uyumluluğunun, ağ sınırlamalarının ve diğer zorlukların daha kolay ele alınabileceği, müşterinin seçtiği bir yere uçtan uca yerleştirilebiliyor. Bu durum kurumsal ve endüstriyel ortamlarda, IoT dağıtımlarının ilişkili riskini, karmaşıklığını ve belirsizliğini önemli ölçüde düşürebiliyor, daha kısa sürede kavrayıp, değer katıp ve daha iyi ticari veri elde edebiliyor. Bunun yanı sıra, operasyonel verimliliklerin artması, varlık kullanımının ve ürün kalitesinin geliştirilmesi, daha iyi müşteri deneyimleri ve yeni gelir akışları yaratılması gibi sonuçları da ortaya koyuyor.

Müşterilerin, Hitachi’nin akıllı, kompakt ve esnek IoT platformu olan Lumada’yı basit ve sezgisel çalıştırabilmesi için tasarlanan Hitachi IoT Appliance, kullanıcıların IoT çözüm dağıtımlarını hızlı bir şekilde kurmasına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, Lumada’nın gelişmiş veri harmanlama, yönetme, yapay zeka, makine öğrenme ve analitik yeteneklerinden yararlanarak, verileri analiz edip hızlı bir şekilde toparlamasının, yönetmesinin ve iş süreçlerinde daha iyi karar vermeyi destekleyen zengin bilgiler elde etmesinin yararlarını, hızlı bir şekilde fark edebiliyorlar.

Hitachi IoT Appliance, Lumada IoT Yazılımı’nın olduğu her yerde, bu yılın ilerleyen döneminde satışa sunulacak.

DE-CIX destekli Mumbai internet değişim noktası faaliyete başladı