Huawei, Pura Pioneer Festivali etkinliğini 20 Mart’ta gerçekleştireceğini resmi olarak doğruladı. Bu etkinlikte, en az bir yeni akıllı telefonun tanıtılmasının yanı sıra, Huawei’nin Android’den tamamen bağımsız olarak geliştirdiği HarmonyOS Next işletim sistemi hakkında yeni detaylar paylaşılacak.
Son sızıntılara göre, etkinliğin en dikkat çekici duyurularından biri Huawei Pocket 3 olacak. Bu yeni flip katlanabilir telefon, 3:2 en-boy oranına sahip 6,28 inçlik bir katlanır ekran sunacak. Daha önce “katlanabilir bir iPad mini” olarak tanımlanan cihaz, Pura serisinin bir üyesi olarak lanse edilebilir.Huawei’nin kısa süre önce yayınladığı tanıtım videosu, Pocket 3’ün yanlara doğru genişleyebilen yuvarlanabilir bir ekran teknolojisine sahip olabileceğini düşündürüyor. Videoda ayrıca 16:10 oranına dair ipuçları bulunuyor, bu da ekran tamamen açıldığında 16:10 en-boy oranına ulaşabileceğini gösteriyor.
Celia Asistan ve AI Destekli Yeni Özellikler
Huawei’nin sanal asistanı Celia, yapay zeka destekli DeepSeek entegrasyonu ile büyük bir güncelleme alacak. Bu entegrasyon, Celia’nın kullanıcı deneyimini daha sezgisel hale getirmesini, gelişmiş sesli komutlar sunmasını ve AI tabanlı kişisel önerilerde bulunmasını sağlayacak.
Ayrıca, yeni nesil kablosuz kulaklıklar ve Huawei’nin elektrikli otomobil markası Aito’ya ait yeni bir model de etkinlikte duyurulabilir.
Huawei’nin Pura Pioneer Festivali, markanın ekosistemini genişletecek büyük duyurulara sahne olacak gibi görünüyor. HarmonyOS Next ile birlikte, şirketin Android’den bağımsızlaşma sürecinde ne kadar yol katettiği bu etkinlikte netleşecek.