İnnova, e-Arşiv Özel Entegratörü Olarak Yetkilendirildi

e-Faturadan sonra, kâğıt fatura kullanımını neredeyse tamamen ortadan kaldıracak olan e‑Arşiv uygulaması hayata geçiyor.

e-Arşiv uygulaması, şirketlerin nihai tüketiciye ve henüz e-Faturaya geçmemiş diğer şirketlere kesecekleri faturaların elektronik ortamda saklanmasını sağlayacak. Gerçek kişilerin mal ve hizmet alımlarında, artık müşterinin isteği doğrultusunda fatura elektronik ortamda iletilecek. Böylelikle e‑Arşiv uygulamasına geçen şirketler zaman, işgücü ve kaynak tasarrufu sağlayacak. Milyonlarca kâğıt fatura, artık elektronik ortamda saklanacağı için, şirketler klasörlerce alan kaplayan fatura ve ilgili belgeleri fiziki olarak arşivlemekten tasarruf ederken, aynı zamanda her yıl yüzbinlerce ağaç da kurtulacak.

e‑Fatura Özel Entegratörü ve e‑Fatura Saklama Hizmeti izinleri bulunan İnnova, ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından e‑Arşiv Özel Entegratörü olarak da yetkilendirildi. İnnova birçok şirket tarafından kullanılmakta olan ve kendisini ispat etmiş bulut tabanlı bir elektronik fatura platformu olan PayFlex e-Arşiv ürünü üzerinden en uygun ve güvenli şartlarda bu hizmeti kurumlara en kolay şekilde sunuyor olacak.

innova_payflex_e-arsiv

Hızlı, kolay ve güvenilir e-Arşiv için özel entegratörlük

e-Arşiv’e geçerek tasarruf sağlamak isteyen şirketler, İnnova güvencesiyle sunulan e-Arşiv hizmeti ile hiçbir yatırım maliyeti olmaksızın İnnova’nın PayFlex platformunda elektronik arşivlerini oluşturabilecekler.

Kurumların kullanmakta olduğu tüm ERP programlarının kolay entegrasyonu için esnek haberleşme yöntemleri bulunan, İnnova’nın bulut tabanlı PayFlex e-Arşiv çözümü, herhangi bir yazılım ya da donanım satın alınması gerekmeksizin firmaların tüm elektronik faturalama ve arşivleme süreçlerinin İnnova tarafından gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. İnnova tüm kurumlara, hem e-Fatura hem de e‑Arşiv hizmetlerini tek bir çözüm olarak sunabiliyor.

e-Arşiv uygulaması firmalara büyük avantajlar sağlayacak

Çok sayıda fatura kesen her kurum için e-Arşiv uygulaması, operasyon ve arşivleme maliyetlerinden önemli ölçüde tasarruf etme fırsatı sunuyor. Türk Ticaret Kanunu uyarınca her işletmenin kestiği faturaları 10 yıl süre ile saklama zorunluluğu bulunurken, e-Arşiv uygulaması, saklanması zorunlu olan ikinci nüsha faturaların elektronik ortamda tutulmasına imkân sağlıyor. Böylelikle, çok sayıda fatura kesen işletmeler, saklamak zorunda olduğu faturalarını odalar dolusu klasörler yerine İnnova’nın güvenli ve felaket kurtarma özellikleri ile donatılmış, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kriterlerini sağlayan veri merkezi üzerinde tutarak arşivleme maliyeti ve işgücü kaynağından tasarruf ediyor olacaklar.

Yasal olarak ise e-Arşiv Tebliği, İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan tüm mükelleflere, en geç 1 Ocak 2016 tarihine kadar e-Arşiv uygulamasına geçme zorunluluğu getiriyor. Daha önce Elektronik Fatura Kayıt Sistemi’ne (EFKS) bağlı olan şirketlerin ise 2014 yılı sonuna kadar geçişlerini tamamlamaları gerekiyor.

Schneider Electric Power to the Cloud Konferansı 16 Eylül’de İstanbul’da