İnsan Kalbi İçin Geliştirilen Dünyanın İlk 3 Boyutlu Simülasyonu

Dassault Systèmes, bir insan kalbinin tamamı için geliştirilen dünyanın ilk 3D gerçekçi simülasyon modelini tanıttı.

Kardiyovasküler hastalıklarla mücadelede yardımcı olması açısından kalp uzmanlarından oluşan multidisipliner bir ekip ile birlikte geliştirilen “Yaşayan Kalp Projesi”, kişiye özel 3 boyutlu sanal modeller sayesinde, kalp hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesinde çığır açacak.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı son araştırmaya göre 2008 yılında dünya çapında 17,3 milyon insan kardiyovasküler hastalıklar nedeniyle öldü, ve bu rakam tüm ölümlerin yüzde 30’unu temsil ediyor. Amerikan Kalp Derneği‘nin raporuna göre, Forecasting the Future of Cardiovascular Disease in the United States (ABD’de Kardiyovasküler Hastalıkların Geleceğiyle İlgili Tahminler), kardiyovasküler hastalıkların toplam tıbbi maliyetleri önümüzdeki otuz yılda 818,1 milyar dolara ulaşacak.

(John Mottern/Feature Photo Service)

“Yaşayan Kalp Projesi”nin merkezinde, Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformunun gerçekçi simülasyon uygulamaları ile çalışan 3D kalp modeli yer alıyor. Dassault Systèmes’in simülasyon uzmanları, kalbin elektriksel ve mekanik davranışlarını olabildiğince gerçekçi ve canlı bir şekilde yakalayan kapsamlı bir 3D kalp modeli geliştirmek için SIMULIA uygulamaları tarafından sağlanan simülasyon alanındaki en son gelişmeleri kullandı.

Günümüzde, 3 boyutlu gerçekçi insan modellerinin olmayışı cihazın insanlar üzerindeki davranışlarını araştırmak konusunda araştırmacıları kısıtlamakta. Yaşayan Kalp Projesi, araştırma sonucu ortaya çıkan yeniliklerin pazar odaklı ürün ve hizmetlere dönüştürülmesini hızlandırmak için 3D hesaplama modellerine erişimi olacak olan tıbbi araştırmacılar, pratisyenler, cihaz üreticileri ve sektörü düzenleyen kurumlardan oluşan multidisipliner bir topluluğun dikkatini çekmiş durumda.

Kişiselleştirilmiş 3D kalp simülasyonları, kalple ilgili araştırma verileri ile birlikte ekokardiyografi, MR ve tomografi görüntülerini kullanarak yakında tıp uzmanlarının ilave invaziv tanısal işlemlere ihtiyaç duymadan bir hastanın kalp davranışlarını daha iyi anlamasını sağlayacak.

Yaşayan Kalp Projesi, mümkün olan en gerçekçi ve güvenilir sonuçları ortaya çıkarmak için karmaşık ve doğrusal olmayan davranışları simüle edebilmek adına SIMULIA uygulamalarının önde gelen yeteneklerini kullanarak zorlu sorunları çözmek için kardiyovasküler modelleme ve simülasyon alanındaki çok sayıda büyük zekayı birbirine bağlıyor. Bu gerçekçi insan kalbi simülasyonu, yalnızca araştırmada yeniliği teşvik edecek oldukça değerli bir eğitim ve dönüşüm aracı olmakla kalmayacak, aynı zamanda daha hızlı düzenleyici makam onay süreçlerine, yeni ve daha fazla kişiselleştirilmiş cihazlar için düşük geliştirme maliyetlerine ve bunların sonucunda da erken tanı sağlayarak tedavi sonuçlarını iyileştirmeye yol açabilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı, CCR ile Çalışmayı Tercih Etti