IoT cihazları siber saldırılar ile karşı karşıya

Google milyarlarca kullanıcı

2021 yılında IoT cihazları siber saldırılar ile karşı karşıya kalacak. Otomobiller bile hacklenebilecek. Peki, korunmak için ne yapmalı?

Tüketicilerin IoT cihazlarla ilgili gizlilik ve güvenlik endişeleri tırmanışa geçiyor. 2021 yılında kullanıcıların bu konulara yönelik isyanlarının yüksek sesle duyulacağı ve hükümet kanallarına da bu yönde baskıların artacağı tahmin ediliyor. Ağ güvenliği ve zekası, güvenli Wi-Fi, gelişmiş uç nokta güvenliği.ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın önde gelen küresel sağlayıcısı WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, gelecek yıl ev ve ulaşım cihazlarında kullanılan IoT cihazlara karşı yoğun siber saldırıların gerçekleşeceğini ve bunların arasında bubi tuzaklı akıllı şarj cihazlarının araçların hacklenmesine neden olabileceğini belirtiyor.

IoT Cihazlara Karşı Kullanıcı İsyanı

2021’de tüketicilerin IoT cihazlara karşı duruşlarında değişimlerin olması bekleniyor. Akıllı cihazlarla ilişkili gizlilik endişelerini tam olarak anlamaya başlayan birçok kullanıcının bu konuda satıcılara ve yasa koyuculara karşı baskılarının artacağı öngörülüyor.

Kullanıcı verilerinin daha iyi korunması için IoT teknoloji şirketlerinin düzenlemesi için tüketicilerin isyanları ile karşılaşılacağını aktaran Yusuf Evmez, bu değişime neden olanın ise son yıllarda hayatımıza.giren sayısız IoT cihazın getirdiği mahremiyetin kümülatif bozulması ve şirketlerin gerekli güvenlik önlemlerini de sağlayamaması oluşturuyor.

Arabalar Bubi Tuzaklarıyla Hackleniyor

Önümüzdeki 12 aya yönelik WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’nın hazırladığı siber güvenlik öngörülerine göre, hackerler tarafından daha fazla akıllı cihazın hedef alınacağı tahmin ediliyor. Özellikle akıllı araba saldırılarında bir artışın öngörüldüğü tahminlerde, en büyük potansiyel zayıf noktanın ise akıllı şarj cihazı olduğuna dikkat çekiliyor.

Akıllı araç şarj kablolarının, şarj güvenliğini yönetmelerine yardımcı olan bir veri bileşenine sahip olduğunu belirten Yusuf Evmez, “bubi tuzaklı” mobil şarj cihazlarının hackerler tarafından oluşturulabildiğine dikkat çekerek, araçların aniden hacklenebileceğini konusunda araç sahiplerini uyarıyor. Akıllı araç şarj bileşenlerindeki benzer güvenlik açıklarının, hackerlerin bir arabayı çalıştırmasına ve kullanımını engellemesine neden olabileceğini de dile getiren Evmez, bunun gibi saldırıların bir arabanın ödeme yapılana kadar şarj etmesini engelleyen araba fidye yazılımı saldırıları ile bile sonuçlanabileceğini aktarıyor.

IoT cihazları

İlgili Haberler

>> Siber güvenlik en büyük yatırım aracı olabilir mi?

>> Cyberwise ve Innovera’dan Siber Güvenlik Sektöründe Dev Hamle