Metaverse nedir? 2021’in son günlerinde Metaverse Coinleri Hareketli Geçebilir!

Metaverse komisyon oranı

Kripto para piyasasının toplam büyüklüğü yeniden 2,5 trilyon dolara yaklaşırken, manşet olarak izlediğimiz Bitcoin de 51.000-52.000 Dolar aralığında işlemlerini sürdürüyor. Metaverse Coinler için hareketlilik söz konusu olabilir.

Yaklaşık iki hafta sonra ilk kez 50.000 Dolar seviyesini test eden Bitcoin’de kararsız seyir oluşumu ön plana çıksa da piyasadaki değeri dolara sabitlenen stablecoinlerin Bitcoin ’e dönüşüm hızında artış söz konusu olurken, vadeli işlemlerde de alış kontratlarında artış var. Bu nedenle de sürekli fonlama oranları yükselişle fiyatı destekler nitelikte. Ay ve yıl sonu olması nedeniyle bu hafta bir çok Bitcoin opsiyonu da sona erecek. Genellikle 50.000 Dolar gerisinde satım kontratlarından oluşan bu opsiyonlar son hafta fiyat üzerinde baskı kursa da Bitcoin 52.000$ seviyesini kırması ile 60.000$ seviyelerine kadar hızla ilerleyebilir. Bu hafta takvimde oldukça yoğun veri akışı da karşımıza çıkıyor. Metaverse ’de yer alan oyun coinlerinin yeni versiyonları gelecek ve sektöre ait coinlerde hareketlilik söz konusu olabilir.

Metaverse Nedir?

Metaverse, VR teknolojisi tarafından yaygın olarak erişilen sanal bir evrene atıfta bulunan, kesinlikle bilim kurgu dünyasına ait bir kelime olarak başladı. Ancak şimdi, işler önemli ölçüde değişti ve metaverse ortak bir terim haline geldi.

İster platformları için terimi benimseyen UFO Gaming gibi popüler GameFi şirketleri (bütün oyunları ‘Dark Metaverse ‘de bulunur) veya Mark Zuckerberg’in sosyal medya şirketi Facebook’u ‘Meta’ olarak yeniden markalaması yoluyla olsun, terim her yerde görünüyor.

Kripto alanında mevcut olan kavramlara ve terimlere aşina olmak korkutucu görünebilir, ancak bunların farkında olduğunuzda, bu dilin gerçek dünyada ne kadar sıklıkla ortaya çıktığını anlamaya başlayacaksınız. İşte bilmeniz gerekenler.

İlk kez bir metaverse referansı, yazar Neal Stephenson’ın 1992 tarihli romanı Snow Crash’te görülüyor . O zamandan beri, hem sanal hem de artırılmış gerçeklikleri internette yakalanmış ve deneyimlenmiş olarak yakalayan her şeyi kapsayan bir terim haline geldi.

Metaverse, popüler kültürde çok sayıda yinelemeden geçmiştir. En ünlüsü, sosyal medya şirketi Facebook kısa süre önce ‘Meta’ olarak yeniden markalaştı ve insanların VR kulaklıkları kullanarak iletişim kurabileceği ve etkileşimde bulunabileceği çevrimiçi bir dünya inşa etme planlarına atıfta bulundu.Metaverse

Meta veri deposu ayrıca kripto alanında uygulamalara sahiptir. UFO Gaming gibi kripto oyun şirketleri, oyuncuların kendi klanlarını oluşturmak, sanal araziye sahip olmak ve ticaret yapmak ve NFT’ler ve kripto para kazanmak için bir araya gelebilecekleri sanal bir alan olan ‘Dark Metaverse ‘e atıfta bulunuyor.

Metaverse ‘e girmeye ve anlamaya çalışmak, tamamen yeni bir evreni kavramaya benzer, herhangi bir kelime oyunu amaçlanmamıştır.

Altcoin: Bir altcoin, Bitcoin’e herhangi bir alternatiftir ve Ethereum gibi pazar liderlerini, nispeten daha az değeri olan daha küçük balıklara dahil edebilir.

Merkezi Olmayan Uygulamalar (DApp’ler): Merkezi olmayan uygulamalar, bir geliştirici ekibi tarafından tasarlanan ve daha sonra bunları bir blok zincirinde dağıtan uygulamaları ifade eder. Bu uygulamalar genellikle aracı olmadan işlemleri gerçekleştirmenize izin verir ve bu nedenle DApp’ler kullanılarak çok sayıda merkezi olmayan finansın gerçekleştirildiğini göreceksiniz.

GameFi: Oyunun finansallaştırılmasını tanımlamak için kullanılan genel terim. ‘Oyun’ ve ‘finans’ kelimelerinin bir kombinasyonu olan GameFi şirketleri, sanal oyun tutkunlarına gerçek dünya değeri getirmeye odaklanır.

Kazanmak İçin Oyna (P2E): Kazanmak için oyna ifadesi, basitçe oyuncuların katılmaya devam etmeleri için finansal olarak teşvik edildiği bir oyun modelini ifade eder. UFO Gaming gibi şirketler, oyuncuların NFT’ler şeklinde oyun içi varlıklar kazanmalarına ve jetonları $UFO aracılığıyla mal alışverişinde bulunmalarına izin vererek, karmaşık tasarımlı oyunlar oynarken gerçek dünya parası kazanmalarına olanak tanır.

Belirteç: Bir belirteç genellikle bir kripto para birimini temsil eder ve yatırım veya ekonomik amaçlar için blok zincirinde bir varlık olarak alınıp satılabilir.

Takas Edilemez Jetonlar (NFT’ler): Takas edilemez jetonlar, dijital sanat veya diğer herhangi bir dijital tahsil edilebilir dahil olmak üzere benzersiz dijital varlıkların sahipliğini temsil etmek için kullanılan değer birimleridir.

Metaverse’den Ne Beklemeli?

Metaverse ‘nin geleceği olasılıklarla dolu. Birleşik bir sanal deneyimin potansiyeli, yaratıcılar, sanatçılar ve oyuncular için değeri demokratikleştirmek ve dünya çapında yeni bağlantılar kurmak için yeni fırsatlar açar.

Bazıları metaverse ‘nin potansiyel değerinin trilyonlara ulaştığını tahmin ediyor – yakında, daha önce yalnızca bilim kurguda hayal edilebilecek bir sanal evren aracılığıyla iş yapmak, satın almak ve iletişim kurmak nadir olmayacak. Soru, olup olmadığı değil, ne zaman – ve ana akım benimsemeden önce aşina olanlarımız, eğrinin önünde olmaya bahse girebilir.

İlgili haberler

>> En Fazla Kazandıracak Kripto Para Birimleri Açıklandı: 2022 Yılına Dikkat Edin