Microsoft Edge Yapay Zeka İle Güncellendi! Kullandınız mı?

Microsoft Edge internet tarayıcısı, açıkçası pek de popüler bir tarayıcı değil. Pek çoğumuz bu tarayıcıyı, default olarak geldiği için başta bir kez açıyor ve o esnada da ya Chrome ya da Mozilla’yı indiriyoruz. Sonrasında bir daha kolay kolay Edge’e dönüş yapılmıyor. İşte bu durum, haliyle Microsoft’u üzen bir durum. Peki değiştirmek mümkün mü? Görünüşe göre evet, özellikle de yapay zekâ desteği sayesinde son dönemde Edge’in popülerleşmeye başladığını söylemek mümkün: Microsoft Edge: AI Tarayıcı.

Microsoft Edge tarayıcısı, artık “internet tarayıcısı” olarak değil de, “Yapay zekâ tarayıcı” olarak anılıyor. Zira Android ya da iOS için uygulamasını indirmek istediğinizde ya da güncelleme yaptığınızda, artık “Microsoft Edge: AI tarayıcı” ibaresini göreceksiniz. Evet, isimde ufak bir güncelleme var. Çünkü artık yapay zekâ ile daha gelişmiş aramalar mümkün.

Microsoft Edge: AI tarayıcı ile merak ettiklerinizi daha kolay öğrenebilirsiniz

Microsoft, geçtiğimiz günlerde yeni ürünü Copilot’u görücüye çıkarmıştı. Chat GPT-4 ve DALL-E E3 yapay zekâ desteği bulunan tarayıcı, artık eskisinden çok daha kullanışlı bir yapıya bürünmüş durumda. Microsoft e-mail hesabınızla ücretsiz olarak kullanabilir ve kısa sürede hem pek çok soruya cevaplar bulabilir hem de aklınızdakilerin görsel sonuçlarını alabilirsiniz.

Microsoft Edge Yapay Zeka İle Güncellendi! Kullandınız mı?

Microsoft CoPilot tanıtım etkinliği geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti…

Microsoft Türkiye, Copilot ile bizi daha iyi bir yaşamın beklediğinin müjdesini verdi. Bildiğiniz gibi Microsoft, yakın zamanda Open AI ile büyük bir iş birliği gerçekleştirmiş ve hemen sonrasında ChatGPT ile adeta yeni bir döneme adım atmıştık. Bu servisin hem ücretsiz hem de ücretli ama çok daha gelişmiş bir sürümü bulunuyor.

Microsoft Copilot etkinliğinde, yapay zekâ gücüyle nelerin yapılabileceği çeşitli örneklerle gösterildi…

Örneğin, Microsoft Türkiye ile Setur arasında yapılan bir anlaşma sonucu, websitedeki yapay zekâ sohbet robotunun yardımıyla tatil paketleri hakkında bilgiler alınabiliyor, hatta satış işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu, daha hızlı çözüm için güzel bir örnek.

Bir diğer örnekte, GitHup platformundan bahsedildi. Bu platformda dünya çapında 100 milyondan fazla geliştirici yer alıyor ve yazılım hazırlarken, “kodlama” tarafında gereksiz detayların geri plana atılıp daha hızlı yol alabilmenin hesapları yapılıyor. Copilot, bu tarafta da yazılımcıların daha verimli, deyim yerindeyse “daha temiz kod” yazabilmelerine yardımcı oluyor ve yazılımcının işini almıyor, yazılımcının işini kolaylaştırıyor.

İlgili haberler

>> Samsung Flat OLED Gaming Monitörler Görücüye Çıktı!