İnternetin fişini çekebilirler, Kimler Etkilenebilir?

Tüm dünyanın takip ettiği Amerika Birleşik Devletleri Başkanı seçimleri gerçekleştiriliyor. Uzmanlar seçim süreci ve sonrasında büyük çaplı DDoS saldırı larının gerçekleşebileceği konusunda uyarılar yaptı.

DDoS saldırı sı (Distributed Denial of Service attack), multi sistemler veya bant genişliği, kötü niyetli kişiler tarafından istilaya uğradığı zaman gerçekleşen ve birçok firmanın başına bela olan bir eylem. Hedefler genellikle bir veya birden fazla web sunucusu, bu sayede atak yapanlar toplu erişim engeli ile kullanıcıların hayatını bir süreliğine de olsa zindan ediyor. Sıklıkla bu hedefler, sosyal medya ve buna benzer kullanıcıların fazlasıyla kullandığı servisler. Bazı saldırı biçimleri; iyi bilinen web sitelerinin geçerli kullanımını yasal kullanıcılardan yoksun bırakmak için kullanılıyor. Daha usta saldırganlar, sanal gasp ve veri hırsızlıklarına yönelmiş durumda.

Ünlü güvenlik analisti Cybersecurity, kötü niyetli kişilerin bugün büyük çaplı bir eylem gerçekleştireceğinden emin. ABD başkanı olarak kim seçilirse seçilsin bu değişmeyecek. Elbette, hacker’ların elinde seçim sonuçlarına tam etki edebilme gücü yok. Yine de yalan yanlış bilgilerle, DDOS Saldırıları seçmenleri uzakta tutma ve yönlendirme tekniğini kullanacaklar. Haber alma ve bilgi dezanformasyonu gerçekleştirmek konusunda hackerların üzerine yok. Sadece sosyal medya sitelerinin değil, dünyanın en büyük haber sitelerini de kendilerine kurban seçmişler gibi gözüküyor. Ve bu kurbanların bundan haberi olmayabilir. abd-secim-web-sayfasi

En büyük tehdit ise  Guccifer 2.0 isimli hacker’dan geliyor. Sıkı bir Cumhuriyetçi olan bu hacker arkasındaki güçlü ekiple birlikte büyük çaplı DDOS saldırı eylemlerine imza atabilir.

Şimdiden uyarmak istiyoruz: Internet, bugün dünya çapında belli ölçüde yavaşlayabilir hatta belli başlı sitelere giriş zorlu hale gelebilir.