Spotify, Clubhouse Benzeri Uygulamasını Çıkarmaya Hazırlanıyor

Spotify yetkilileri Clubhouse benzeri bir girişimin kendileri için çok uygun olduğu görüşünde

Spotify da kendi Clubhouse benzeri uygulamasını kendine has özelliklerle hazırlıyor. Uygulamanın canlı müzik, kültür ve sohbet odaklı olacak.

Popüler müzik dinleme uygulaması Spotify, son dönemde yatırımlarının çoğunu podcast içeriklerine yaptı. Bununla birlikte firma canlı sesli sohbet hizmetini de bünyesinde başlatmayı planlıyor. Firma yeni yaptığı açıklamada Betty Labs isimli bir firmayı da bünyesine kattığını duyurdu. Kısacası bu firma Locker Room ismindeki canlı ve sesli spor uygulamasını üretmişti. Lakin Spotify bu alım için harcadığı para miktarını duyurmadı.

Spotify çalma listeleri

Bu satın alımın sonucunda Locker Room’u etkileyen bir durum yok. Ancak zamanla bu uygulamanın ismi değişecek. Uygulamanın yeni hali ilk olarak iOS sonrasında ise Android cihazlara gelecek. Bu uygulamadaki sohbet başlıkları öncelikle müzik, kültür ve spor odaklı olacak. Spotify, canlı ses yayınının içerik üreticiler için harika bir araç olduğu görüşünde. Böylece Spotify içeriği üretenler artık kendilerine takipçileri ile canlı etkileşimde bulundukları bir mecraya sahip oluyor. Örneğin albüm tanıtımları, soru cevap etkinlikleri hatta canlı performanslar bu uygulama ile gerçekleşiyor olacak.

Spotify yetkilileri Clubhouse benzeri bir girişimin kendileri için çok uygun olduğu görüşünde

Spotify’ın Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu idarecisi Gustav Söderström konu ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Söderström yayın yapma özelliğinin sadece onaylı Spotify içerik üreticileri ile sınırlı kalmayacağını söyledi. Uygulamalarının halihazırda piyasada bulunan diğer sesli iletişim uygulamaları ile doğrudan rekabete girmesi konusunda rahat olduklarını da ekledi. Spotify, böylece Twitter Spaces, Clubhouse ve Discord gibi güçlü markaların bulunduğu sert bir pazara giriş yapacak. Ancak bu konuda Spotify zengin içerik üretici havuzuna güveniyor. Lakin firma kendi bünyelerinde içerik üretenleri diğer rakip platformda yayın yapmaları konusunda özgür bırakacağını da ekliyor. Söderström, ellerindeki kitlenin bu tarz bir uygulama için çok iyi bir temel oluşturduğu görüşünde. Bununla birlikte iki uygulamanın yollarına ayrı devam edeceğini de belirtiyor.

Clubhouse hakkındaki Stanford İnternet Gözlemevi’nin tespitlerinin detayları

“Ama kim bilir. Belki de gelecekte bazı özellikleri uygulamalar arasında taşırız. Hatta gelecekte tamamen birleştiririz.” ifadeleri Söderström’e ait. Spotify bununla birlikte para ödeme sistemlerini de şimdilik ayrı tutmayı istiyor.

Spotify’ın halihazırdaki durumunu düşünürsek zaten Clubhouse’dan sadece canlı olmamak gibi bir farka sahip. bu yüzden kısa süre sonra bu sistemi canlı bir podcast ve sesli konser sistemi olarak kullanmaya başlamak için hiçbir sakınca yokmuş gibi duruyor. Konu hakkındaki gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

Diğer haberler:

>> Clubhouse Android Sürümünün Yayınlanma Tarihi Belli Oldu: Çok Fazla Bekletecekler

>> Xiaomi 11 Pro, kusursuz kamerası ile görücüye çıktı: 50 MP’den daha fazlası!