WhatsApp Devlet Kurumlarında Yasaklanacak mı?

WhatsApp Beta güncellemesi

WhatsApp devlet kurumlarında yasaklama kararı ile karşılaşmaya çok yakın. Almanya WhatsApp’ı devlet kurumlarında devredışı bırakmak istiyor!

Facebook’un bünyesinde yer alan popüler mesajlaşma platformu WhatsApp devlet kurumlarında yasak kararı ile karşılaşmak üzere. Almanya, devlet kurumlarında WhatsApp’ın kullanılmasını istemediğini ve bunun yasak olduğunu açıkça dile getirdi.

WhatsApp devlet kurumlarında kullanılamaz!

Veri gizliliği komisyon üyesi Ulrich Kelber, insanların mevcut salgın sırasında WhatsApp’ı kullanabileceğini ancak uygulamanın federal bakanlıklar ve kurumlar için kullanılmasının yasak olduğunu açıkladı.

Kelber, federal hükümetin şubelerine yazdığı bir mektupta; organların bu zor zamanlarda bile veri korumasına saygı duymasını ve ihmal etmemesi gerektiğini söyledi. Kelber ayrıca federal kurumların Almanya yasalarını uygulamakla yükümlü olduklarını ve rol model işlevi olduğunu vurguladı.

Sadece mesaj göndererek, meta verilerin her seferinde WhatsApp’a teslim edildiğini belirten Kelber, bu verilerin WhatsApp’a gitmesinden daha doğrusu Facebook’a gitmesinden pek memnun olmadığı söyleniyor.

>> iPhone 7 Plus Nehirde 8 Ay Geçirdi! Hala Çalışıyor!

Kelber, veri ihlalleri ile sürekli gündeme gelen Facebook’a bu konu hakkında güvenmemekte haklı gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan araştırmaya göre; WhatsApp guruplarındaki mesajlar silinse bile, mesajların geri getirilebileceği ortaya çıkmıştı. Ancak WhatsApp sözcüsü bu mesajların geri getirilse bile şifreli oldukları için okunamadıklarını belirtmişti.

Böylesine çelişkili bir durumda WhatsApp’ın devlet kurumlarında kullanılmama kararı oldukça mantıklı görünüyor. Ancak Almanya, devlet kurumlarında hangi iletişim uygulamasının kullanılacağını da belirtmiyor. Bir mesajlaşma uygulamasını yasaklıyorsanız, ona alternatif güvenli bir yöntem sunmanız gerekiyor. Bu yüzden Almanya’nın bu davranışının çok fevri olduğunu söyleyebiliriz.

Bu olay ile ilgili hayatta hiç bir şeyin ücretsiz olmadığını bir kez daha belirtmiş olalım. Eğer size bir servis veya uygulama ücretsiz olarak sunuluyorsa, ücretini verileriniz ile ödüyorsunuz. Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp ve diğer tüm ücretsiz platformlar verileriniz ile para kazanıyor.

WhatsApp Devlet

Mesajlaşma uygulamalarının verileri işlemesi kadar kan donduran bir olay olamaz. Hala Avrupa Birliği bu konu hakkında nasıl adım atmaz akıl alır gibi değil. Özellikle WhatsApp gibi Facebook’un bünyesinde yer alan uygulamanın devlet kurumlarında ve kritik pozisyonlarda iş yapanların kesinlikle kullanmaması gerekiyor.