​Üretimde verimliliği artıracak yeni yapay zeka teknolojisi

PwC, yapay zeka öngörüleri 2018

Sanayi 4.0 evresinde Nesnelerin İnterneti (IoT) ve yapay zeka (AI) teknolojilerinin üretim süreçlerinde çok daha yoğun olarak kullanılmasıyla birlikte, üretim sahalarında basit ve hızlı veri toplama çözümlerine, görselleştirmeye ve veri teşhisine olan ihtiyaç ve talep de artıyor.

Mitsubishi Electric, yapay zeka gömülü veri analizi ve teşhisi yazılımının yanı sıra çok çeşitli cihazlardan kolayca veri toplayabilen yeni sistemler geliştirdi. Mitsubishi Electric’in bilgi işleme yazılım ürünleri platformu iQ Edgecross grubuna eklenen bu yeni çözümler, fabrika otomasyonu ve bilişim teknolojilerinin koordinasyonunu sağlıyor. Fabrikalarda gerçek zamanlı üretim verimliliğini artıran bu ürünler sayesinde üreticilerin, Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı olan dijital fabrika konsepti e-F@ctory çözümlerinde ileri teknoloji bilgi işleme imkanından yararlanması hedefleniyor. İnovatif çözümleri ile iQ Edgecross ürün grubunu genişleten Mitsubishi Electric, önümüzdeki dönemde üretim sahalarına yeni yapay zeka teknolojileri sunarak üretimi dijital dönüşümün gereklilikleri doğrultusunda şekillendirmeye devam edecek.

Yapay zeka, telekomünikasyon

Bilgi işleme teknolojilerini güçlendirerek verimliliği artırıyor

Mitsubishi Electric’in ileri teknoloji bilgi işleme yazılım platformu iQ Edgecross ürün grubuna eklediği yeni ürünler, gerçek zamanlı veri analizörü ve dört veri toplayıcıdan oluşuyor. Veri analizi ve teşhisi için özel yapay zeka ile donatılmış bir yazılım olarak öne çıkan gerçek zamanlı veri analizörü; üretim tesislerinde önleyici bakım çalışmalarının etkisini ve kaliteyi artırıyor. Veri toplayıcılar ise verilerin kolayca ve yüksek hızda toplanmasını sağlıyor. Bu yeni nesil ürünler, Mitsubishi Electric’in fabrikalarda toplam geliştirme; üretim ve bakım maliyetlerini azaltan e-F@ctory konsepti ile entegreli fabrika otomasyon çözümlerindeki bilgi işleme teknolojilerini güçlendirerek verimliliği artırıyor.

Yapay zeka ile 1 milisaniyede veri toplanıyor

Mitsubishi Electric’in çevrimdışı analiz ve gerçek zamanlı teşhis için ayrı yazılım yerine; tek yazılım kullanan yeni çözümleri sayesinde, üretim sistemlerinin gerçek zamanlı analizi ve teşhisi kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Sistemdeki sensör, dalga formu modelleri gibi verileri öğrenip tanıyor. Bunun için gerçek zamanlı teşhis sırasında, benzer dalga formu tanıma teknolojisi olan Mitsubishi Electric Maisart AI teknolojisini kullanıyor. Bu sayede sistem, ekipmanlardaki anormal durumların algılanması için hassasiyet düzeyini artırıyor; ve ek programlama yapmadan önleyici bakım ve kalite geliştirme işlemleri uyguluyor. Veri toplayıcılar, yüksek hassasiyette ekipman kontrolünü sağlamak amacıyla üretim sahasında 1 milisaniye gibi yüksek bir hızda veri toplamak için; iletişim ve kontrol teknolojisi CC-Link IE Field Network ile tamamen uyumlu çalışıyor.

Qualcomm ve Sprint bir araya geliyor