​Microsoft KOBİ’lere dijitalleşme yi anlattı

MÜSİAD tarafından düzenlenen Uluslararası İş Forumu etkinliğinde konuşma yapan Microsoft Türkiye Windows Grubu Yöneticisi Kadir Şener, KOBİ’ler için dijitalleşme nin önemine değindi.

Microsoft, dijitalleşme alandaki çalışmalarını MÜSİAD’ın İstanbul’da düzenlediği Uluslararası İş Forumu’nda (IBF) anlattı. Forumda KOBİ’lerle bir araya gelen Microsoft Türkiye Windows Grubu Yöneticisi Kadir Şener, “Microsoft olarak KOBİ’lerin başarıyı dijital dönüşümle yakalayacağına inanıyoruz” dedi. Şener sözlerine şöyle devam etti: “Dünya değişiyor. Bununla beraber endüstrinin birçok alanında da benzer bir değişim yaşanıyor. Bununla beraber endüstrinin birçok alanında da benzer bir değişim yaşanıyor. Bilişim sektörü de bu değişimin içinde yer alıyor. Bugün, 1955’te Fortune 500 listesindeki şirketlerin yalnızca yüzde 12’si hayatta. Elli sene önce, Fortune 500’de listelenen bir firmanın ömrü yaklaşık 75 yıldı. Şimdi ise bu rakam 15’ten az ve gittikçe azalıyor.”

Rekabetin arttığı, gittikçe karmaşıklaşan dünyada, KOBİ’ler kurumlarında inanılmaz işler başardıklarını belirten Kadir Şener şunları söyledi: “İnşa ediyorlar, geliştiriyorlar, gelişiyorlar. Aslında, endüstrimizin teknoloji takvimini biz değil onlar belirliyor. Türkiye ekonomisi için önemli bir değer yaratan KOBİ’lerimizin dijital dönüşümünü önemsiyoruz. Türkiye’deki KOBİ’lerin teknoloji kullanımı ise yüzde 10 arttığında, 15 milyar USD ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı çıkıyor. Türkiye’de teknolojiye yatırım yapan KOBİ’lerin %95′i verimlilik artışı yaşarken, %93′ü iş süreçlerindeki maliyetini düşürüyor.”

‘Dijital dönüşüm kritik öneme sahip’

Dijital dönüşümde, şirketlerin dijital dönüşümü kritik bir önem taşıdığına dikkat çeken Kadir Şener, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada özellikle kurumsal şirketler ölçeğinde çok büyük bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Boston Consulting Group’un araştırmalarına göre 2016’da G20 ülkelerinin GSMH’sinin 4.2 Trilyon USD’si dijital ekonomiden gelecek. Nesnelerin interneti farklı sektörlerde 4 – 11 trilyon dolar arasında pazar yaratacak. Dünyadaki en büyük 500 şirketten yüzde 60’ının dijital olamadıkları için son 15 yılda bu listeden düştüğünü görüyoruz. Geleceğin dünyasını bilgi tabanlı bir ekonomi inşa eden ülkeler kuracak. Kalkınma stratejimizin özünü de daha donanımlı, daha yenilikçi ve girişimci insanımız ve işletmelerimiz oluşturmalı.

Türkiye bugün gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlar arasında özel bir konuma sahip. Türkiye jeopolitik konumu ve genç nüfusu ile muazzam bir büyüme potansiyeli barındırıyor. Bu potansiyel bize her işimizde ilham veriyor. Microsoft Türkiye olarak çok başarılı bir ekibe sahibiz. Sağlam altyapımızı önümüzdeki dönemde de güçlendirmeye devam edeceğiz.”microsoft_turkiye_windows_grubu_yoneticisi_kadir_sener_dijitallesme