1000 TL Kira Yardımı Dağıtılıyor: Tıkla Başvur

GetirÇarşı hizmeti
Portrait of a happy waitress standing at restaurant entrance holding digital tablet. Portrait of mature business woman standing at cafe entrance. Happy mature woman owner in grey apron standing at coffee shop entrance leaning while looking away with copy space.

Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan 1000 TL kira yardımı başvurusu için detaylar belli oldu. İşte yardım ve başvurular ile alakalı bütün ayrıntılar.

Pandemi nedeniyle birçok insan zarar gördü. Kimileri çeşitli iş problemleri yaşarken bazı işletmeler işlerin kötü olmasından etkilendi. Ancak herkes için ortak olan gerçek, pandeminin verdiği büyük zararlardı. Yapılan bazı araştırmalar sonucunda, 1 milyon 239 bin esnafa destek verilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Elbette esnafların neredeyse hepsinin zor durumda olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle kafe ve restaurant gibi mekanları işleten esnaflar çok daha büyük bir zarar ile karşı karşıya kaldı. Sonuç olarak 1000 TL seviyesindeki yardımlar mecburi bir hale geldi. Peki esnaflar bu yardımı nasıl alabilecek?

1000 TL kira yardımı e-devlet üzerinden alınabilecek

İşletmeleri için kira ödemek zorunda olan esnaflar, hibe desteği ve kira yardımından yararlanabilecek. Ayrıca bazı esnaf gruplarının bu konuda daha fazla ön planda olacağı söyleniyor.

1000 TL kira yardımı

  • Kreş ve düğün salonu işletenler ile pastaneciler.
  • Yurt işleten esnaflar ile kuaför ve terziler.
  • Kadın ve erkek kuaförleri ile birlikte oto tamirciler.
  • Taksi ve servis işletmeleri.
  • Lokantalar ile birlikte kafe ve restaurant gibi işletmeler.

Bu gruptaki esnafların neredeyse tamamına 1000 TL düzeyinde yardım verilecek. Böylece az veya çok en azından belirli bir yardım sağlanmış olacak. Verilecek olan hizmetler e-devlet üzerinden kullanıcılara sunulacak.

1000 TL kira yardımı bu adres üzerinden başvuru kabul edecek. Yardımların yapılacağı kesinleşirse bile henüz tarih net değil. Bazıları yılbaşı gelmeden yardımların dağıtılacağını söylerken kimileri de 2021 yılının ilk haftasında böyle bir yardımın yapılacağını söylüyor. Ancak kimse net bir bilgiye sahip değil. Bu nedenle bir süre daha bekledikten sonra tarih ile ilgili kesin bilgiler vermek doğru olacak.

Büyük şehirlerde 750 TL ve diğer illerde 500 TL olarak yapılacak kira yardımları, belirli bir prosedür ile yürüyecek Buna göre 1000 TL kira yardımı T.C. kimlik numarasının son hanesine göre dağıtılacak. Sizce verilecek olan bu yardımlar, esnafın derdine derman olabilir mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Facebook Türkiye KOBİ’lere yardım yapacak!

>> Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Sistemini Kaldırdı: İşte Yeni Sistem