2013 Yılında 30 Bin Araç Trafikten Kayboldu

Huawei, yayınladığı 2013 Yılı Sürdürülebilirlik Raporunu açıkladı. Raporda küresel tedarik zincirini daha çevreci bir anlayışla yeniden yorumlayacağını duyuran Huawei, 2013 yılında çevreci yaklaşımından doğan kazancın detaylarını da paylaştı.

Huawei, yayınladığı 2013 Yılı Sürdürülebilirlik Raporunda küresel tedarik zinciri operasyonlarını çevreci bir yaklaşımı ön planda tutmak üzere uçtan uca yeniden yorumlayacağını duyurdu. Huawei, başlangıçta 24 tedarikçiyle hayata geçirdiği ön uygulamayı zamanla küresel tedarik zincirinin diğer bileşenlerini de kapsayacak şekilde genişletecek.

2013 Yılı Sürdürülebilirlik Raporuna göre Huawei, geçtiğimiz yıl toplam enerji tüketimini 42 milyon kilovat saat azaltarak 38 bin ton karbonun çevreye salınımını engelledi. Bu rakam 30 bin aracın trafikten çekilmesine veya 3 milyon 500 bin yeni ağaç dikilmesine eşdeğer bir kazanca karşılık geliyor.

Huawei_Green

Huawei’nin amacının yalnızca ticari anlamda başarılı olmakla sınırlı olmadığını söyleyen Huawei Sürdürülebilirlik Komisyonu Başkanı Alex Deng, “Faaliyet gösterdiğimiz 170 ülkede sosyal oluşuma destek vermek kurum kültürümüzün önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu anlayışımızın bir uzantısı olarak yalnızca kendimizin değil, müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın da karbon ayak izini azaltmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi. Deng, yine geçtiğimiz yıl yaklaşık 200 doğal felaket bölgesinde iletişimin sürekliliğini sağlamak adına Huawei olarak destek verdiklerini de belirtti.

5 Milyar Doların Aslan Payını Çevre İçin Harcadı

Huawei’nin yeni ürünlerinde yer alan enerji tasarrufuna yönelik inovasyonlar sayesinde, 2013 yılında Huawei ağ altyapısı cihazları 2012 yılındaki eşdeğerlerine göre yüzde 10 ile yüzde 40 arasında daha az enerji tüketimine imza attı. Çevreci anlayışı ürün yaşam döngüsünün ayrılmaz bir parçası haline getiren Huawei, bu yöndeki çabalarıyla 2013 yılında Çin Girişimciler Kulübü tarafından Çin’in en çevreci 100 şirketi arasında gösterildi. Ayrıca Birleşmiş Milletlerin Çin’deki yapılanması tarafından en iyi sürdürülebilirlik uygulaması ödülüne layık görüldü.

Huawei, 2013 yılında Ar-Ge çalışmaları için ayırdığı 5 milyar doların üzerindeki bütçenin önemli bir bölümünü çevreye saygılı ve sürdürülebilir yeni ürünler geliştirmek için harcadı.

Huawei_AlexDeng

4,4 Milyar İnsanı Genişbant ile Tanıştıracak

Huawei’nin sürdürülebilirlik planı Dijital uçurumu ortadan kaldırmak, sürekli ve güvenilir iletişim altyapıları sağlamak, çevreyi korumak ve tüm paydaşların kazancına dayalı gelişimin önünü açmak olmak üzere 4 ana sütundan oluşuyor. Bu sütunlar arasında özellikle dijital uçurumun ortadan kaldırılması önemli bir yer tutuyor.

Huawei, 2013 yılında bağlı bir dünya vizyonunu hayata geçirmek ve dünya üzerinde genişbant erişimi olmayan 4,4 milyar insana fırsat sağlamak için çalışmalarına devam etti. 2013 yılında SingleSite çözümüyle Nepal’ın batısındaki erişime uzak konumlarda yer alan 8 milyon insana 2G altyapısıyla sesli iletişim olanağı sağlayan Huawei, bir sonraki hedefini bölgeye genişbant taşımak olarak belirledi. Ayrıca Nijerya’nın Lagos bölgesindeki servis sağlayıcılarla işbirliğine giderek kurduğu LTE ağıyla 20 GB’lık paket bağlantı maliyetini ayda 80 dolardan 35 dolara düşürdü. Böylece bölgedeki birçok ailenin ilk kez genişbant teknolojilerini kullanması için fırsat yarattı.

Huawei logo

Huawei, ayrıca 2013 yılında ‘Telecom Seeds for the Future’ girişimiyle 23 ülkede 10 bin öğrenciye doğrudan fayda sağladı. “İnternet erişiminin bilgi, eğitim ve kariyer gelişimine olan katkılarının farkındayız ve bu fırsatı yaygınlaştırmak için çalışıyoruz” diyen Alex Deng, “Huawei olarak müşterilerimizle, iş ortaklarımızla ve hissedarlarımızla birlikte dijital uçurumun kapanması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Huawei, Türkiye’de de doğrudan ve iş ortakları aracılığıyla sunduğu çevre dostu ürün ve hizmetleriyle, 12 yıldır dijital uçurumun kapatılmasına ve çevreci teknolojilerin yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor.

Türkiye’nin En Büyük Veri Merkezi Yatırımı