2022 EQS Modeli ile Mercedes Lükste Kendini Aşmaya Hazırlanıyor

2022 model Mercedes EQS mümkün olan her yeri ekranlarla donatıyor

Mercedes-Benz 2022 yılında piyasaya süreceği elektrikli EQS modeli ile ilgili detaylar paylaştı. Kısacası bu araç gelecekte lüks algısını değiştirecek gibi.

Alman firmanın elektrikli amiral gemisi olmaya hazırlanan EQS için birçok yeni detay ortaya çıktı. Aracın dış ve iç detaylarına dair birçok görseli görme şansını bulduk. Araç ilk olarak 2019 yılında “Vision EQS” konsept ismiyle görücüye çıkmıştı. Bu konsept piyasaya çıkacak EQS ile aynı isimle çıkmasına rağmen o dönem S-Class modelinin elektrikli bir öngörüsü niteliğindeydi. Sonuçta bu araç Tesla Model S Plaid, Lucid Air ve Porsche Taycan modellerine rakip olacak.

EQS modeli klasikleşmiş lüks Mercedes algısını aynen taşıyor. Aracın detayları üzerinde ciddi bir çalışma olduğu açık. Markanın geleneksel modellerinde aradığınız her şeyi ve fazlasını bu araçta bulacağınız belli.

2022 model Mercedes EQS mümkün olan her yeri ekranlarla donatıyor

Aracın iç dizaynındaki tercihler oldukça cesur. Tasarım dili S-Class modellerini andırıyor ama firma aracın konsol bölümünü mümkün olduğu kadar çok ekranla donatmış. Firma buna “Hyperscreen system” adını veriyor. Böylece araçta yapay zeka destekli yedi farklı kullanıcı profili oluşturmak mümkün oluyor. Bu profiller özellikle aracın ekranlarındaki düzeni oldukça etkiliyor.

Mercedes aracın sürüş esnasındaki ses sistemini sıradan ses dosyalarından ibaret olmadığını söylüyor. Firmanın ses tasarımcısı Thomas Küppers aracın yolculuk sesi olarak tek bir seçenek sunmasının kullanıcıları mutsuz edeceği düşüncesinde. Ayrıca bu araçta dışarıdan gelen hiçbir mikrobun içeri giremeyeceğinden emin olabilirsiniz. Aracın değiştirilen HEPA filtreli havalandırma sistemi virüs ve bakterilerin %99,65’ini durduracağı da bilgiler arasında.

Mercedes yeni EQS modelinin dış tasarımında tüm deneyimini kullanmış

Aracın dışına çıktığımızda firma “tek yay” ismini verdiği tasarım tarzını sürdürüyor. Bu tasarım bol miktarda iç hacim ve çok iyi bir aerodinami sağlıyor. Hatta firma 0.20 sürtünme katsayısıyla bu aracın en aerodinamik seri üretim araç olacağını söylüyor. Aracın profiline baktığımızda ise daha kısa bir arka kısımla biraz hatchback vari bir görüntüsü olduğunu görüyoruz.

Mercedes daha önce Tesla’nın %9’luk bir hissesini satın aldı. bu sayede ABD’de satılan Tesla dışındaki tek elektrikli araç markası oldu. ABD’de Model S karşısında ciddi bir rakip olarak boy göstermeye hazırlanıyorlar. Aracın menziline bakarsak Model S Plaid’in 800 km’yi aşan menziline karşılık MQS 650 km’nin altında kalan bir menzile sahip olması bekleniyor. Ancak firma kendi yaptığı açıklamada aracın 700 km seviyesinde olacağını söyledi. 2022 model EQS firmanın açıklamasına göre 30 dakikadan az bir sürede %80 şarj olmuş olacak. Bu da araçla yarım saatlik molalar vererek keyifle uzun yol yapılabileceği anlamına geliyor. Aracın 15 Nisan’da Mercedes tarafından tanıtılması bekleniyor.

Diğer haberler:

>> Mercedes 73 Plug-In Hibrit 805 Beygirlik Bir Canavar Olarak Dönüyor

>> Tesla Geri Vitesi de Otomatik Yapıyor