2022 Yılında İnternet 100 Kat Daha Hızlanacak

Telekomünikasyon sektörünün gelişimi ve internet kullanımının artması ile Türkiye’de tüketicilerin kullandığı mevcut internet hızının 2020’li yıllarda 100 kat artması bekleniyor.

Klasik alışkanlıklarından kurtulup yeniliklere adapte olmaya çalışan “x” kuşağı ve internetin faydalarını hayatına daha çabuk dahil eden “y”  kuşağı yerini,  internet başında istediği zaman istediği içeriğe ulaşmak isteyen “z” kuşağına bırakıyor. Bu değişim beraberinde talebe daha hızlı cevap verebilen internet yapısı ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Millenicom Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Kuyulu, internet kullanıcıların ayda ortalama 210 video izlediğini ve bu sebeple her sene veri kullanımının yüzde 50-60 oranında arttığını belirtiyor.

Millenicom_YKU_SevkiKuyulu

Kuyulu, “Dünyada da örneklerini gördüğümüz gibi televizyon, internet ve video üçlüsünün iç içe geçmesi, beraberinde kullanıcıların beklentilerini, daha yüksek hızda internete doğru yöneltiyor.  10 yıl önce internete 56 Kbit ile bağlanıyorken, gelişen alt yapı sayesinde, şu an 16 megabit hızda internete bağlanıyoruz. 2021-2022 senelerinde ise 1-2 gigabit gibi yüksek bir hızlara ulaşmasını bekliyoruz. Yani neredeyse şu anda kullandığımızın internet hızının 100 kat daha artması demek. Biz bu hızlara ulaştığımızda ise sektör tüketicilere bambaşka teknolojik ürünler sunuyor olacak.” dedi. Kuyulu, bu kapsamda TV’nin kişiselleşmesi, videoların kişiselleşmesi, kısacası bireyin beğenisi ve tercihlerine göre şekillenen dijital dünyanın kullanıcıları beklediğini sözlerine ekledi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknoloji Altyapısı İçin Fujitsu’yu Seçti