7500 TL’ye alabileceğiniz Vivo Y22s akıllı telefon neler sunuyor? İşte detaylar

Bu videomuzda, Çin merkezli teknoloji şirketi Vivo’nun hazırladığı Vivo Y22s isimli akıllı telefon modelinin detaylarından söz edeceğiz. Yeni bir Android telefon almak istiyor ve çok da para ödemek istemiyorsanız, gündelik kullanımda ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bu modeli de göz önünde bulundurabilirsiniz. Şimdi isterseniz ürünün detaylarına birlikte bakalım.

Vivo Y22s, 8.38mm kalınlıkta ve 192 gram ağırlıkta. Büyük elli kullanıcılar için tek elde kullanımı kolay bir tasarıma sahip. Deneyimlerimiz itibarıyla, özellikle dış mekân kullanımlarında ve toplu taşımada iki elle kullanmak hem daha rahat hem de daha güvenli.

Cihaz, yaz esintisi ve yıldızlı mavi olmak üzere iki renk seçeneğiyle teknoloji severlerin beğenisine sunuluyor. Özellikle yaz esintisi versiyonu, yani deneyimlediğimiz versiyon, ışık altında arka yüzeydeki desenleri ortaya çıkaran parlak bir arka yüzeye sahip.

Tabii bir akıllı telefon, gün içinde çoğu kez elimiz ayağımız konumunda. Hal böyle olunca, cihazın sağlamlığı da önemli. Ürünün kutusunda, koruyucu şeffaf kılıf da bulunuyor. Böylece tasarım detaylarından feragat etmeden daha güvenli kullanım elde edebiliyorsunuz.

Güvenlik tarafına ek bir not olarak, ürünün parmak izi okuyucu sensöre sahip olduğunu da söylememiz gerekiyor. Sağ yan taraftaki güç tuşu, aynı zamanda sensör görevi görüyor. Genellikle iyi performans sunduğunu söyleyebiliriz.

Vivo Y22s 6.55 inç ekrana sahip

Ekran büyüklüğü, bir şeyler izlemek ve okumak için yeterli. LCD ekran, HD+ çözünürlük ve 90Hz tazeleme değeri sunuyor. HD+ değeri, bazı kullanıcılar için düşük görülebilir, ama 90Hz ekran tazeleme değeri sayesinde özellikle iç mekân deneyimlerinde akıcı, net detaylar mümkün oluyor.

Ürünün ekranı, ufak dokunuşları dahi algılayabiliyor ve yumuşak kullanım deneyimi sunuyor.

Vivo Y22s, Snapdragon 680 işlemcisinin yer aldığı bir çipsetle geliyor. Bu çipsette 5G desteği sunulmadığını belirtelim. 6nm olarak üretilen ve 2.4GHz çalışma hızına kadar erişebilen işlemci, sınıfında yüksek performans ve düşük güç tüketimi hedefleyen bir işlemci.

Öte yandan ürünümüzde 6GB RAM ve 128GB dahili depolama desteği bulunuyor. İşletim sistemi tarafında da Android 12 var.

Hem RAM değerini sanal olarak artırabiliyorsunuz hem de microSD desteğiyle depolama miktarını artırabiliyorsunuz. Böylece hem favori uygulama ve oyunlarınızı sorunsuzca yükleyebilir hem de tatmin edici performanslar alabilirsiniz.

Telefonumuzda, Call of Duty gibi iyi grafiklere sahip bir online oyunu, HD grafik paketi yüklüyken sorunsuz performansla oynayabildik.

Vivo Y22s’in arka tarafında üçlü kamera sistemi var

50+2+2MP. Ana kameramız, 50MP değerde ve özellikle gün ışığında, sabit fotoğrafçılık tarafında güzel sonuçlar sunuyor.

Ultra geniş açılı çekim özelliği var mı derseniz, bu üründe sunulmamış. Video çözünürlüklerine göz attığımızda ise, 720p 60FPS ve 1080p 30FPS değerlerini görüyoruz. Yani video çekim tarafında yüksek beklentileriniz olmamalı.

Cihazın ön kamerası ise, 8MP değerde. Tıpkı arka kamerada olduğu gibi ön kamera da gün ışığında, fotoğrafçılık tarafında tatmin edici sonuçlar veriyor. İsterseniz bokeh efektli selfie’ler çekebilir, isterseniz çeşitli filtrelerden yararlanabilirsiniz.

Peki ya pil kapasitesi ve performansı nasıl? Vivo, bu ürününde 5000mAh pil kapasitesi kullanıyor. Bu da tek şarj ile gündelik kullanımda 1 günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Gün içinde yapacağınız telefon görüşmeleri, sosyal medya gezintileri ve mesajlaşma gibi işlemler, pil tarafında korkutucu bir tablonun oluşmasına sebep olmayacaktır.

Şarj tarafına baktığımızda ise, ürünün yanında gelen adaptörün 18w hızlı şarj yeteneği mevcut. Böylece telefonu kısa sürede ciddi seviyelerde şarj edebilirsiniz.

Vivo Y22s, bu videoyu hazırladığımız esnada, 7500 TL bandının altında fiyat etiketleriyle bulunabiliyor.

Ek olarak, bir de 64GB dahili depolamalı, daha uygun fiyatlı bir versiyon var. Onu da 5 bin TL bandının altında fiyat etiketleriyle bulabilmek mümkün.Vivo Y22s

İlgili Haberler

>> vivo V25 5G Türkiye’e Satışa Sunuldu! İşte Özellikleri ve Fiyatı!